Hlavní obsah

Nepochyboval jsem, že postoupíme, řekl hrdina zápasu Čiliak

Brno

Hokejisté Komety se pomstili Zlínu za loňskou porážku v boji o titul. Především zásluhou podařené druhé třetiny smetli svého moravského rivala v rozhodujícím sedmém čtvrtfinále extraligového play off 5:0 a překazili mu tak mistrovskou obhajobu.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Útočník Komety Petr Mrázek (vlevo) a brankář Marek Čiliak slaví postup do semifinále play off extraligy.

Článek

„Bylo nám jasné, že musíme něco změnit. Tentokrát jsme na soupeře vlítli od začátku my. Vynutili jsme si tlak a vytvořili šance. Aspoň jednu jsme v úvodu proměnili. A druhá třetina nám pak vyšla naprosto fantasticky," radoval se autor vedoucí branky Komety Jan Káňa, který je zlínským odchovancem a tentokrát opouštěl led v mnohem lepší náladě než jeho strýc a kapitán Zlína Petr Čajánek, který po utkání ukončil kariéru. „Při rodinných sešlostech teď budu na koni já," těšilo Káňu.

Brankář Komety Marek Čiliak připustil, že vychytal nejdůležitější nulu v kariéře. „Nepochyboval jsem, že postoupíme. Vůbec k ničemu jsme Zlín nepustili. Důležité bylo, že jsme se za stavu 1:0 ubránili ve čtyřminutovém oslabení," cenil si.

Zlíňané mohli vykřesat jiskru naděje čtyři minuty před druhou pauzou, avšak útočník Petr Holík nedokázal sám před ležícím brankářem Čiliakem snížit na 1:3. „Měl jsem puk zamést do branky i s jeho betony. Já jsem se mu je snažil jen přehodit. Tentokrát nám chyběla větší agresivita a důslednější dohrávání soubojů. V Brně se strašně těžko otáčí zápas, v němž naberete tříbrankovou či dokonce větší ztrátu," povzdechl si Holík.

Reklama

Související témata: