Hlavní obsah

Nezastrašíte nás, vzkazuje Forman Třinci po bitce. Klesla ho sepsul za divadlo

Praha

Výtečný zápas, kterému nechybělo takřka nic, naservírovali přes deseti tisícovkami přítomných fanoušků v holešovické Tipsport Aréně hokejisté Sparty a Třince ve třetím semifinálovém zápasu play off. K vidění byly góly při stejném počtu hráčů, v přesilovce i oslabení, nechyběla ani řada bitek a rovněž nečekaný a úspěšný tah Ocelářů na konci druhé třetiny. Navzdory němu ale Pražané vyhráli 4:1 a stav série snížili na 1:2.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Pěstní souboj Petra Kumstáta ze Sparty (vlevo) a Rostislava Klesly z Třince.

Článek

Třinec k netradičnímu kroku sáhl v době, kdy prohrával 0:2 a měl k dispozici přesilovku čtyř proti třem. Vtom se jeho trenéři odhodlali k nečekanému kroku. Gólmana Hrubce odvolali na střídačku, aby tak mužstvo hrálo s pěti hráči v poli. Tah sice netradiční, ale stejný předvedli už ve 48. kole základní části této sezóny v Hradci Králové.

A risk na Spartě vyšel. „Měl jsem pocit, že to můžeme zkusit. Prohrávali jsme 0:2, soupeř nám toho navíc moc nedovoloval. Vsadili jsme prostě na jednu kartu. Samozřejmě jsme mohli dostat třetí gól a bylo by asi po zápase. Byl to velký risk, ale dostal nás zpátky do hry," těšilo třineckého asistenta trenéra Václava Varaďu Klepišovo snížení.

„Kluci to sehráli spontánně, při takové přesilovce s otevřenou kasou se toho nedá moc nacvičit," vracel se Varaďa k jedinému třineckému gólu v zápase. „Já jsem si popravdě ani nevšiml, že odvolali brankáře," usmíval se po zápase sparťanský útočník Miroslav Forman.

Závěr vyhrotili hráči Třince, říká Forman

Právě od tohoto momentu se na ledě přitvrdilo. Hned po gólu svedl bitku Rolinek s Plíhalem, kterou sparťanský kapitán vyhrál. Ve třetí třetině pak přicházely další šarvátky a vše vyvrcholilo pětadvacet vteřin před třetí sirénou, kdy se strhla hromadná potyčka.

„Vyhrotili to hráči Třince, kteří byli na led poslaní, aby nám vyslali nějaký vzkaz. Jejich mladí kluci nás asi chtěli zastrašit. Všichni se seběhli na Příbu (Daniela Přibyla) a my jsme ukázali, že se umíme bránit," prohlásil Forman. „Když se rozhlédnu po kabině, tak skoro každý hráč nemá problém shodit rukavice, s kýmkoliv se poprat a zastat se spoluhráče. Jsme v tomhle směru strašně silní a zastrašit se určitě nenecháme."

Klesla: Ukázali jsme, že nechceme pustit kostičku

„Ukázali jsme tím, že nechceme pustit kostičku a jdeme do toho naplno. Nechceme z ničeho cuknout, budeme hrát pořád stejně. Ofenzivně, ale zároveň tvrdě," hlásil kapitán Ocelářů Rostislav Klesla, který se dvě minuty před koncem zápasu porval s Petrem Kumstátem. Úspěšně. A na trestné se pak dostal do konfliktu s Formanem. „Nemusím to divadlo po zákrocích. Je úplně zbytečné mávat na lidi, když trefím mladého hráče," nelíbily se Kleslovi Formanovy reakce po jedné z bitek.

„Emoce pracují, to k play off patří. Stejně jako bitky. Takový hokej mě osobně baví. Příště budeme hrát stejně, nic měnit nebudeme. Nikdo se nám nemůže divit," pokračoval robustný bek Třince.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice