Hlavní obsah

Novým asistentem trenéra Hradce Králové se stal Tomáš Martinec

Hradec Králové

U hokejistů Hradce Králové končí asistent trenéra Jiří Kučera a po boku hlavního kouče Petera Draisaitla jej nahradí dosavadní hlavní trenér mladšího dorostu Tomáš Martinec. Mountfield opouští brankář Pavel Kantor, který odchází do Vítkovic, a také útočníci Tomáš Pospíšil, Dávid Skokan, Collin Valcourt a obránce Peter Mikuš. Naopak kontrakt v Hradci Králové prodloužili útočníci Tomáš Knotek a Michal Tvrdík.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Útočníci Hradce Roman Kukumberg (vlevo) a Rudolf Červený se radují gólu.

Článek

Kučera byl Draisaitlovým asistentem od sezony 2013/14, kdy se Mountfield přesunul s licencí na extraligu do Hradce Králové z Českých Budějovic. Kučera předtím vedl prvoligový tým Hradce Králové jako hlavní kouč. "Peter Draisaitl projevil přání trénovat s Tomášem Martincem," uvedl generální manažer Mountfieldu Aleš Kmoníček na oficiální internetových stránkách klubu.

„Vzhledem k tomu, že Tomáš odvedl za poslední roky skvělou práci u mládeže, domníváme se, že je čas ho posunout k dospělému hokeji. Je to Hradečák, hokeji rozumí, zná velmi dobře náš tým a na novou výzvu se těší. Proto jsme tuto myšlenku jednomyslně podpořili. Zároveň zůstává na pozici šéftrenéra mládeže našeho klubu," doplnil Kmoníček na adresu jednačtyřicetiletého bývalého hráče Olomouce, Pardubic, Karlových Varů či Litvínova.

Třiadvacetiletý Kantor byl v minulé sezoně jedničkou Hradce, ale v závěru tohoto ročníku dostával více prostoru Ondřej Kacetl. Kantor sám projevil zájem odejít do Vítkovic. „Představenstvo s trenéry nakonec souhlasilo s odchodem Pavla a došlo i k dohodě s novým klubem, kam hráč z našeho klubu odchází," informoval Kmoníček.

Po jediné sezoně v Hradci Králové končí slovenský útočník Skokan, který přišel loni ze Slavie, i Kanaďan Valcourt. Pospíšil přišel v lednu loňského roku z Liberce. Mikuš hájil barvy Mountfieldu už od roku 2011 ještě v Českých Budějovicích a v závěru této sezony byl zraněný. „V první fázi jsme dospěli po dohodě s trenéry a po schválení představenstvem klubu k závěru, že náš klub tito hráči opustí," komentoval Kmoníček pohyb v kádru.

Dají se ale podle něj očekávat i další změny. „Tímto zřejmě není kolonka odchodů definitivní. Budeme také činit další kroky v návaznosti na případné příchody do našeho klubu, na kterých vedení intenzivně pracuje," doplnil generální manažer. „Všem hráčům, kteří nebudou nadále pokračovat v našem klubu, a stejně tak Jirkovi Kučerovi chci za sebe, za představenstvo i majitele klubu poděkovat za jejich práci, kterou pro klub odvedli," doplnil Kmoníček.

Východočeši si naopak pojistili služby Knotka a Tvrdíka. „Nově jsme podepsali s Tomášem Knotkem dvouletý kontrakt a s Michalem Tvrdíkem roční," řekl Kmoníček. Pětadvacetiletý Knotek si v této sezoně připsal ve 43 zápasech včetně play off 22 bodů za devět branek a 13 asistencí. O deset let starší Tvrdík zaznamenal v 41 duelech devět bodů za tři trefy a šest přihrávek.

Reklama

Související témata: