Hlavní obsah

Orsava nechce dostat hokej z hlavy. Věříme našim gólmanům, že Francíka předčí, říká

Třinec

Po čtyřech letech může Jakub Orsava s třineckými hokejisty zažít zisk Prezidentského poháru pro nejlepší tým základní části i následný triumf v extraligovém play off.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Třinečtí Jakub Orsava a Erik Hrňa se radují z branky, vpravo Juraj Mikuš ze Sparty.

Článek

„Parta tenkrát byla úplně suprová a máme ji i teď. Jak je psané v naší kabině, jsme všichni na jedné lodi s jediným cílem," říká čtyřiadvacetiletý útočník. Vedle něj poslední korunovaci Ocelářů pamatují i gólman Hamerlík, obránce Hrabal a útočníci Polanský, Adamský a Hrňa.

K naplnění snu o letošním titulu ale musí Třinec čtyřikrát vyhrát nad Litvínovem. „Zatím je to hodně daleko. Po postupu do finále přes Spartu jsme si zařvali v šatně, ale slavit není co. Teď vydechneme, pak si něco k soupeři řekneme a od soboty zase do šichty," vykládá.

Orsava cítí, že výkony Třince v play off stále rostou. „Ze začátku jsme byli trošku slátaní, pokaždé hrál někdo s někým jiným, jak různá zranění zasahovala do sestavy. Teď už jsme po kupě a zlepšení je znát," uvažuje s tím, že semifinále se Spartou odehráli Oceláři rozhodně lépe než čtvrtfinále s Boleslaví.

Co vymyslí trenéři?

Nyní musí zkusit odvalit poslední balvan z mistrovské cesty. „Bude to těžká série, ale doufám, že trenéři vymyslí, co na Litvínov bude platit," přemítá Orsava, podle nějž speciální pozornost zaslouží brankář Francouz. „Drží Litvínov, bez něj by nedošel tak daleko. My ale věříme našim gólmanům, že Francíka předčí," usměje se.

Téměř týdenní pauza před startem finálové série dává prostor na vyčištění hlavy. „Já z ní ale hokej ani dostat nechci, jsem zvyklý. V play off tím žiju, každý z nás to právě kvůli těmto okamžikům hraje. Maximálně se na finále těším, přece jen se na něj v Třinci čtyři roky čekalo," říká Orsava.

Teď se v něm mísí natěšení a odhodlání. „Mám v sobě od každého trochu. Určitě je čest hrát v extralize o titul a nikdo v kabině nechce dopustit, aby náš poslední zápas sezóny končil porážkou," doplňuje útočník.

Kdo získá extraligový titul?
Třinec
34,5 %
Litvínov
65,5 %
Celkem hlasovalo 14541 čtenářů.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice