Hlavní obsah

Hrát s Ručinským a Petružálkem? Sedli jsme si jako jeden tým, líčí Hanzl litvínovskou pohodu

Litvínov

Útočník Robin Hanzl je nejproduktivnějším hráčem litvínovského mužstva v play off hokejové extraligy. K vítěznému tažení ve čtvrtfinále přes Pardubice a v semifinále proti Kometě Brno přispěl třemi góly a osmi asistencemi. A chystá se na finálovou sérii, kterou Litvínov zahájí v sobotu v Třinci.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Útočník Litvínova Robin Hanzl.

Článek

Co říkáte na bilanci litvínovské Vervy v play off?

Osm vítězství a jen dvě prohry, to je něco nevídaného. Nečekal jsem, že nám to bude takhle šlapat. Prostě jsme si sedli jako jeden tým. A nesmírně si vážím toho, že nastupuji v lajně s Martinem Ručinským a Jakubem Petružálkem. Nevím, jestli se mi to ještě někdy poštěstí. Letošní sezóna je výjimečná nejen pro mě, ale asi i pro většinu ostatních kluků z kádru.

Jak byste charakterizoval oba spoluhráče z útočné formace?

Martin Ručinský je obrovskou osobností. Vyzařují z něj neskutečná zkušenost, přehled, úžasný pohyb na ledě. Jakub Petružálek má střeleckou formu. Skoro z každé přihrávky, kterou mu pošlu, dá gól. Ani se nedivím, že je nejlepším střelcem v play off.

Zatímco Ručinský je olympijským vítězem, několikanásobným mistrem světa a někdejší hvězdou NHL a Petružálek vyhrál Gagarinův pohár v KHL a má také reprezentační starty, vy na první úspěch teprve čekáte...

Zatím jsem zažil jen vítězné finále v první lize za mateřské Ústí nad Labem před několika lety. A to se nedá s extraligou a bojem o titul srovnat. Takže mám velkou motivaci (úsměv).

Jak se cítíte před cestou do Třince?

Hlavně chceme už v prvních dvou zápasech na tamním ledě potvrdit stabilní výkony z play off. Věřím, že na to máme síly, jsme dobře natrénovaní. Prostě hodláme dokázat, co v nás je. A ve zbývajících duelech sezóny, byť netušíme, kolik jich ještě bude, uděláme maximum pro historický titul Litvínova.

Reklama

Související témata: