Hlavní obsah

Slavia dostala pokutu za Dudovu kritiku sudího Kubeše

PRAHA

Hokejová Slavia dostala pokutu deset tisíc korun za kritická slova útočníka Radka Dudy na adresu hlavního sudího Jaroslava Kubeše po utkání s Libercem z uplynulého pátku. Soutěžní řád totiž hráčům, trenérům i klubovým funkcionářům zakazuje jakkoli hodnotit výkon sudích v den utkání a za dodržování nařízení je zodpovědný klub.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Ilustrační foto

Článek

"Hráč Duda tohle ustanovení nedodržel, Slavii Praha tedy byla uložena pokuta 10 tisíc korun," řekl serveru hokej.cz ředitel soutěže Stanislav Šulc. Duda po remíze s Bílými Tygry řekl deníku Sport na otázku na rozhodcovský metr v utkání: "Hodně slušně řečeno, je to bída. Rozhodčí by měli chápat hráče, kteří chtějí hrát hokej, a dát jim ochranu před těmi, kteří na nich jen visí a drží je. Měli by si to vyzkoušet, aby to pochopili."

Na adresu sudích ve Sportu ještě dodal: "Je to velký problém českého hokeje. Extraliga je jedna z nejšpinavějších v Evropě a rozhodčí by si měli uvědomit, jakou práci by měli odvádět. Jestli chtějí rozhodčí nějak zkvalitnit hokej, měli by na tom zapracovat."

Své rozhořčení vyjádřil na tiskové konferenci po utkání i asistent trenéra Slavie Ondřej Weissmann. "Liberec záhy zjistil, že si může dovolit všechno. A podle toho to utkání vypadalo," řekl Weissmann.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice