Hlavní obsah

Růžička bude trénovat Chomutov. Smlouvu podepsal na celé desetiletí

Chomutov
Aktualizováno

Příštích deset let povede hokejisty Chomutova trenér národního týmu Vladimír Růžička. O dohodě severočeského týmu s kapitánem zlatého olympijského týmu z Nagana informují oficiální stránky klubu. Růžičkovými asistenty budou Břetislav Kopřiva a Jan Šťastný. Vedle pozice hlavního trenéra bude Růžička zastávat i post sportovního manažera.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Vladimír Růžička povede v nové sezóně hokejisty Chomutova.

Článek

Růžička ukončil bohatou hráčskou kariéru, během níž oblékal také dresy tří týmů z NHL, v roce 2000. Od té doby se věnuje trénování. Spjat byl zatím pouze s lavičkou pražské Slavie a působením u národního týmu. V sešívaném klubu trénoval od konce hráčské kariéry do předminulé sezóny. Se Slavií vyhrál v sezónách 2002/03 a 2007/08 mistrovský titul.

Minulou sezónu se jednapadesátiletý trenér věnoval pouze reprezentačnímu výběru, se kterým obsadil na nedávno skončeném světovém šampionátu v České republice čtvrté místo. V letech 2005 a 2010 ale dovedl národní tým k titulům mistrů světa.

Růžička na lavičce Chomutova, za který odehrál uplynulou sezónu také jeho syn Vladimír Růžička mladší, na postu hlavního trenéra střídá Břetislava Kopřivu. Kopřiva, který dovedl Piráty do nejvyšší soutěže, bude společně s novicem Janem Šťastným Růžičkovi asistovat. Šťastný s Růžičkou spolupracoval u dorostu Slavie.

Chomutov v uplynulé sezóně vybojoval v baráži účast v extralize. Nejvyšší soutěž si zahraje právě na úkor Slavie.

Reklama

Související témata: