Hlavní obsah

S Tonem partičku nevytvořím, odmítal Kaberle. Přijetí v Kometě si užíval

Brno

Oproti předchozím sezónám, kdy se chystal na slavnou NHL, vyjel hokejový obránce Tomáš Kaberle letos v létě na led zhruba o deset dní dřív. Sedmatřicetiletý mistr světa a vítěz Stanley Cupu se v kabině poprvé setkal s novými spoluhráči z Komety Brno, jíž se upsal pro příští extraligový ročník.

Foto: Petr Kantor

Tomáš Kaberle poprvé zažije angažmá v moravském klubu, vlevo na archivním snímku kouč Alois Hadamczik.

Článek

Jak proběhlo seznámení?

Naprosto v pohodě, i když jsem až na výjimky skoro nikoho v šatně zpočátku neznal. Kluci mě přijali strašně hezky. Všichni se usmívali, v kabině byla sranda.

Cítil jste od mladých hráčů nějaký respekt?

Ani ne. Připadalo mi, že se nikdo nestyděl, každý si řekl, co potřeboval. A to je v pořádku.

Je pro vás těžké začít trénovat na ledě takhle brzy?

Ani ne. NHL sice startovala později než extraliga, ale začátkem srpna jsem se už taky každoročně po ledě vždycky sklouzl. Žádný výrazný časový rozdíl to proto není.

Je hodně náročné zvyknout si na novou výstroj?

Je to vždycky pro hokejistu na začátku přípravy trochu problém. Já mám nové jenom brusle, předpokládám, že si je do prvních přípravných utkání pořádně rozšlápnu.

Nejvíc zápasů jste doteď ve všech dosavadních klubech odehrál s patnáctkou na dresu. Nepřemlouval jste Petra Kuboše, aby vám ji přenechal i v Brně?

Ani jsem to nezkoušel... (úsměv) Vybral jsem si sedmičku, s níž jsem pro změnu většinou nastupoval v nároďáku.

Už příští týden čekají Kometu přípravné zápasy v Olomouci a v Třebíči. Nastoupíte v nich?

To záleží na trenérech. Pokud mě už zařadí na soupisku, budu pochopitelně hrát. Kvůli tomu jsem do Brna přišel. Do toho, jaký časový úsek na ledě strávím, jim rozhodně mluvit nebudu.

Doteď jste trénoval individuálně?

V červnu jsem nabíral fyzičku doma v Kladně s několika kamarády pod vedením kondičního trenéra. Dělám to tak už řadu let a vyhovuje mi to.

V Brně se nyní potkáte se svým vrstevníkem z mateřského Kladna Petrem Tonem. Potěšilo vás to?

Samozřejmě. Nijak jsem ho nepřemlouval, aby v Kometě pokračoval, ale byl jsem s ním v kontaktu a uvítal jsem, když mi prozradil, že se dohodl na prodloužení smlouvy.

Takže vytvoříte v kabině Komety kladenskou minipartičku?

To v žádném případě ne. My si musíme počínat jako tým, a ne vytvářet nějaké party. Máme silné mužstvo, které může dosáhnout hodně vysoko. Petrův návrat by k tomu měl napomoct. Bude výraznou oporou na ledě a velkým vzorem mladším klukům. Jeho profesionální přístup k tréninkům i zápasům je všeobecně známý.

Poprvé v kariéře jste získal angažmá v moravském klubu. Bude to značná změna?

To se teprve uvidí. Doufám, že ne. Očekávám, že přestupem do Brna získám nový náboj. Třeba rivalitu mezi moravskými celky zažiju poprvé. Nejdůležitější pro mě ale je, že jsem přišel do mužstva s vysokými ambicemi a skvělými fanoušky.

Reklama

Související témata: