Hlavní obsah

Brankář Svoboda se vrací do Pardubic

PARDUBICE

Hokejový brankář Adam Svoboda se po více než roce vrací do Pardubic a již v pátek se může opět objevit v drese Moelleru v extralize. Letošní mistr světa z Vídně tak definitivně ukončil své působení v ruském celku Lada Togliatti a vypomůže svému bývalému celku, který má momentálně problémy s obsazením brankářského postu.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Adam Svoboda (vpravo) s pohárem pro mistry světa.

Článek

První gólman týmu Ján Lašák je zraněný a zpět do hry by se měl vrátit až přibližně za tři týdny.

"Dnes jsme odeslali potřebné dokumenty do kanceláře ruské federace, během jednoho, dvou dní by měly být vyřízeny. Adam Svoboda bude trenérům k dispozici už v pátečním utkání proti Znojmu," řekl generální manažer Pardubic Zbyněk Kusý na oficiálních internetových stránkách klubu.

Sedmadvacetiletý Svoboda odešel z Pardubic v roce 2004 poté, co Východočeši prohráli ve čtvrtfinále extraligy s Plzní. Loňskou sezonu strávil na hostování v Norimberku a letos jej Východočeši uvolnili do Togliatti. Ruský klub však má v současnosti ekonomické problémy, proto se rozhodl uvolnit nejdražší hráče předčasně ze svých služeb.

O konci angažmá v Rusku bylo jasno

Zda Svoboda v pátek proti Znojmu skutečně nastoupí, bude vedle rozhodnutí trenérů Vladimíra Martince a Jiřího Šejby záviset i na tom, jestli se vše stihne vyřešit "papírově". Pardubický klub se o podmínky jeho návratu začal podle Kusého intenzivně zajímat až v minulém týdnu, přestože o konci jeho angažmá v Rusku bylo jasno již delší dobu.

"Nebudeme skrývat, že stav Jána Lašáka je takový, že zatím nemůže nastoupit, aby zabezpečil odpovídající výkonnost. Jáno je mladý hráč, proto jeho vyléčení nemůžeme uspěchat. Chceme, aby se úplně vyléčil, a až nastoupí, aby mohl chytat na sto procent," uvedl Kusý.

Se Svobodou se vrací i Petr Sýkora

Při absenci slovenské reprezentační jedničky se v pardubické brance objevili osmnáctiletý Martin Růžička a jednadvacetiletý Alexander Hylák. Oba však mají minimum extraligových zkušeností.

Vedle Svobody by se v pátek měli fanoušci úřadujícího mistra dočkat i dalšího návratu "ztraceného syna". Zpět do Pardubic totiž po krátkém působení v zámoří přišel útočník Petr Sýkora.

Reklama