Hlavní obsah

Nebylo by špatný hrát jenom proti Vítkovicím, směje se sparťan Polášek

Praha

Oblíbenějšího soupeře by hokejisté Sparty asi marně hledali. Vždyť proti Vítkovicím vyhráli už osmý zápas v řadě, naposledy je v pátek deklasovali 6:2, když hned čtyři trefy obstarali v přesilovkách. Jednu z nich využil i Adam Polášek, jenž si v 28. minutě připsal vítězný gól. „Nebylo by špatný hrát jen proti Vítkovicím,“ smál se ostravský rodák a vítkovický odchovanec, který si ale v tomto klubu v seniorské extralize nikdy nezahrál.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Sparty Adam Polášek během utkání s Vítkovicemi.

Článek

Čemu přičítáte, že vám v úvodu sezóny přesilovky tak skvěle vycházejí?

Hlavně je nehrajeme komplikovaně, tlačíme se do branky a zjišťujeme, že i obyčejná rána od modré je taky dobrá a má větší pravděpodobnost na gól. Přitom na trénincích nám přesilovky zrovna nejdou, moc kombinujeme, z čehož trenér Jandač není moc nadšený.

Hodně vás při trénincích kvůli tomu kárá?

Moc na nás neřve, spíš se nám snaží dávat rady, jak bychom je měli sehrávat. Ale v zápase je to úplně něco jiného, kolikrát i improvizujeme.

Souhlasíte, že se zápas lámal ve druhé třetině za stavu 2:1, kdy vítkovický Balán udělal v jednom střídání dva fauly, a vy jste obě početní převahy využili?

Určitě. Už můj gól na 3:1 byl super, a že jsme hned vzápětí přidali čtvrtý, to byl bonus. Vítkovice se asi na pět minut sesypaly, pak dostaly další dva góly a my jsme jenom rádi, že jim to nevyšlo.

Vítkovice jste porazili už poosmé za sebou. Jsou tedy vaším oblíbeným protivníkem?

Myslím si to. V kabině je nás asi pět z Ostravska, a když se vyhraje, dáváme na stůl peníze, co pak jdou do kasy. Když budu mluvit za sebe, tak pro mě to jsou jiné zápasy než s ostatními týmy.

Možná škoda, že v základní části spolu hrajete jen čtyřikrát...

Nebylo by špatný hrát jenom proti nim... (směje se). Ale měli jsme k nim respekt, protože v prvních dvou kolech jim všechno vycházelo a mají rychlé a dobré hráče.

Po třech kolech je Sparta jediným týmem bez ztráty bodu. Užíváte si výtečný vstup do soutěže?

Samozřejmě jsme rádi, že jsme ještě neprohráli, ale pořád to jsou jenom tři zápasy. Musíme v tom pokračovat.

Už máte v hlavách úterní domácí zápas play off Ligy mistrů proti Curychu?

Jdeme zápas od zápasu. Ještě nás čekají v neděli Karlovy Vary, až potom se začneme všichni připravovat na Ligu mistrů.

Říkáte, že jdete zápas od zápasu. V prvním kole jste Olomouci dali čtyři branky, Zlínu pak o gól víc a teď si Vítkovice odvezly šestku. Kdy se tato série zastaví?

Doufejme, že se nezastaví. Jednou ale samozřejmě musí přijít, že na soupeře nenajdeme odpověď.

Reklama