Hlavní obsah

Hokejisté Sparty zkusí najít pohodu proti oslabenému Kladnu

PRAHA

Další pokus o nalezení pohody čeká v úterní předehrávce 34. extraligového kola hokejisty pražské Sparty, kteří doma přivítají od 18.30 h Kladno. "Už bychom neměli ztrácet body, ale souboje s Kladnem bývají vypjaté. Utkání pro nás bude prověrkou psychické odolnosti. Zatím se zdá, že někteří hráči neunesou tlak, a pak dělají triviální chyby," říká trenér František Výborný.

Článek

Hráči podle sparťanského lodivoda potřebuji sérii úspěšných výsledků pro větší sebedůvěru: "Když se to povede, určitě se výkony zvednou."

Kladno sice v této sezóně se Spartou neprohrálo, jenže teď má třetinu kádru na marodce. Hrát nemohou obránci Ševc, Hájek, útočníci Patera, Gardoň, Frolík, Hluchý a k tomu onemocněl Tlustý. "Nejhorší je, že s úlomkem v koleni se musí artroskopii podrobit i M. Procházka. Alespoň že se vrací Kalla. Nasadíme jen šest beků, útoky doplníme juniory, znovu nám pomůže i ústecký Kuchler," tvrdí kouč Zdeněk Müller.

"Na oslabení soupeře nemůžeme hledět, Kladenští se vydají ze všech sil," upozorňuje Výborný. Domácí nemohou využít obránce Vykoukala, jenž byl na konzultaci u specialisty v Olomouci. "Limituje ho zesláblý sval nad kolenem, které měl v září operované," tvrdí manažer Miroslav Kuneš, jenž si při shánění brankářské výpomoci na Spenglerův pohár vytipoval Dubu ze švédského Leksandu.

Tipsport extraliga - 34. kolo
SPARTA - KLADNO (18:30)
Marodí Tabaček a Vykoukal, celek hledá sebedůvěru a psychický klid.Mužstvo je zdecimované zraněními, za posledních šest kol jediná výhra.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice