Hlavní obsah

Zlínský Murín nesmí za trest chytat tři utkání

PRAHA

Brankář zlínských hokejistů Igor Murín má od disciplinárky zastavenou činnost na tři extraligové zápasy za to, že při utkání s Plzní úmyslně posunul branku, takže nemohl být uznán gól soupeře.

Článek

"Disciplinární komise se jednomyslně shodla na tom, že počínání brankáře Murína bylo hrubě nesportovním chováním, které vyžaduje postih a došla i k tomu, že mohlo mít vliv na konečný výsledek duelu, proto jsme volili stop až na 3 utkání," sdělil ve čtvrtek Právu ředitel extraligy Stanislav Šulc.

Brankář se hned po zápase k prohřešku přiznal s tím, že to nepovažuje za nic vážného, neboť šlo o součást taktiky. Zlínský klub jej už v úterý potrestal pokutou několika desítek tisíc korun. Murínovo provinění podle Šulce nelze srovnávat s předešlými tresty udělenými v této sezóně.

"Nešlo o žádný zákrok ve hře, ale o naprosto ojedinělý počin gólmana, který úmyslně posunul branku mimo pozornost rozhodčích, když dění na ledě probíhalo zcela jinde," uvedl Šulc.

Radši zápasový trest než finanční postih

"Disciplinární komise o nějakém finančním postihu moc neuvažovala, raději dáváme přednost zákazu činnosti, navíc jsme přijali s porozuměním, že sám Zlín udělil brankáři pokutu," doplnil Šulc s tím, že videokazetu ze zápasu sice doručila pošta až půl hodiny po skončení disciplnárky.

Rozhodnout se ale mohlo na základě přesné zprávy brankového rozhodčího. "Když jsem si ten záznam před chvíli pustil, jen mi ilustroval Murínovo provinění a utvrdil mě ve správnosti našeho rozhodnutí," doplnil Šulc.

Reklama