Hlavní obsah

Tým má charakter, pochvaloval si Radivojevič po libereckém posunu do čela tabulky

Liberec

Napínavý extraligový šlágr v podobě přímého souboje o první místo tabulky v předehrávce 7. kola nejvyšší soutěže zvládli lépe hokejisté Liberce. Třebaže ještě deset minut před koncem třetí třetiny prohrávali s pražskou Spartou o dva góly, urvali vítězství 5:4 po samostatných nájezdech. Rozhodující trefu si připsal excelentně provedeným zakončením Branko Radivojevič.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor rozhodujícího gólu v samostatných nájezdech Branko Radivojevič z Liberce.

Článek
Fotogalerie

„Jsme spokojeni, že jsme vyhráli. Začali jsme dobře, ale pak nám Sparta utekla na dvoubrankový rozdíl. Naštěstí jsme se nepoložili, v pravý čas jsme srovnali a mohli jsme ještě v řádné hrací době přidat pátý gól," líčil slovenský forvard v libereckých službách.

Cenil si obratu ve skóre proti silnému soupeři. „Důležité bylo, že jsme se nevzdali. Tým ukázal charakter, zasloužili jsme si určitě bodovat. Velký zápas odehráli Martin Bakoš s Petrem Vampolou, jehož vyrovnání nás pozvedlo psychicky. Naopak Sparta šla dolů, i když si nemyslím, že by nás podcenili," mínil Radivojevič.

Táhneme za jeden provaz

Samostatný nájezd provedl s jistotou. „Byl jsem dopředu rozhodnutý, co udělám. Bavil jsem se o tom na střídačce s Bakym, tedy Martinem Bakošem. A vyšlo mi to, takže v nájezdech jsme udělali maximum," usmíval se úspěšný penaltový střelec.

Liberec vede tabulku podle něj zaslouženě. „Táhneme za jeden provaz jako mužstvo. Všechny čtyři pětky hrají výborně. Čtvrtá formace třeba skórovala minule. Vážíme si domácí bilance, kde jsme dosud ztratili jediný bod právě se Spartou. Není snadné vyhrávat, když to od vás lidi očekávají. Jenom bychom si přáli, aby chodilo více diváků. A věřím, že s jejich podporou budeme ještě silnější," tvrdil Radivojevič.

Sparta nezvládla koncovku stejně jako v neděli v Litvínově. Tam také v průběhu zápasu dvakrát vedla a padla po nájezdech.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice