Hlavní obsah

Česko-slovenská hokejová exhibice bude v Popradu

PRAHA

V pořadí čtvrté exhibiční utkání mezi hokejisty z české a slovenské extraligy se v lednu neodehraje pod širým nebem na Štrbském Plese, jak organizátoři původně zamýšleli, ale na zimním stadiónu v Popradu. Exhibiční zápas v městě pod Tatrami se uskuteční 21. ledna 2006.

Článek

Dosavadní ročníky se konaly v Pardubicích, Bratislavě a Ostravě. Tentokrát původně přišli slovenští pořadatelé s nápadem uspořádat prestižní duel v tatranské Mlynické dolině. Po konzultaci s odborníky z oblasti stavebního inženýrství se však museli myšlenky z technických důvodů vzdát.

"Víme o tom už několik dní. Slovenská strana bohužel musela od svého záměru odstoupit, což je škoda. Tato myšlenka se mně osobně totiž líbila," řekl ředitel české extraligy Stanislav Šulc. Skutečnost, že se bude nakonec hrát v Popradu, Šulc nijak nehodnotil. Rozhodnutí bylo totiž čistě na slovenské straně.

Složení prvních útočných formací z obou soutěží budou vybírat fanoušci, druhé pětky určí novináři 5. ledna v Brně. Zbývající dvě lajny nominují trenéři do 11. ledna. Slovenský tým povedou na střídačce Ján Jaško a Miroslav Miklošovič.

V dosavadních třech ročnících pokaždé zvítězil domácí tým - v loňské exhibici ozdobené řadou hvězd z NHL Češi deklasovali Slováky 14:6.

Reklama

Související témata: