Hlavní obsah

Nová doba, ví Růžička. Hlavou mu projely krásné okamžiky a prvně si stoupl na druhou střídačku

Praha

V O2 areně nachodil na střídačce za hráčskou lavicí spousty kilometrů, spotřeboval desítky žvýkaček. Slavii koučoval Vladimír Růžička v nejmodernější české hale deset let, další zápasy přidal s národním mužstvem při světových šampionátech.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Trenér Chomutova Vladimír Růžička během utkání se Spartou.

Článek
Fotogalerie

Přesto si tu v neděli večer připsal jednu premiéru, poprvé se postavil na střídačku hostů v roli kouče Chomutova. A nebyla to premiéra vydařená, nový hostitel v O2 areně Sparta uštědřila Pirátům porážku 0:4.

„Říkal jsem si, že to bude divné,“ přiznával Růžička. „Vzpomínkami nežiju, je nová doba. Ale byl to pikantní zápas, stál jsem na druhé střídačce, přitom od roku 2004 jsem tu byl pořád domácí. A člověk si tu připomene ty krásné okamžiky jako titul a finále,“ vyprávěl kouč.

Piráti s devíti exslávisty

Růžička nebyl zdaleka jediným, koho to v útrobách haly mohlo táhnout spíše směrem k domácí kabině, v modrém dresu Pirátů se objevilo hned devět hráčů, kteří v minulosti nosili červenobílé barvy v čele s největším esem a slávistickým odchovancem Romanem Červenkou.

„Spartu chce porazit každý, nehledě na to, že je nás tu tolik slávistů. Ale když jsem sem přijížděl, na mistrovství světa jsem si vzpomněl, není to zase tak dávno,“ přiznával Červenka.

Pro Růžičku jako by teď jeho bývalá domovská hala byla zakletá, radost z gólu tu nepoznal ve svých posledních dvou zápasech na reprezentační lavičce při MS, ani nyní s Chomutovem, který se Spartou prohrával už po 66 sekundách.

Přitom Piráti nebyli odevzdaným soupeřem, svou aktivitou přispívali ke kvalitní hokejové zábavě, ale ta koncovka… „Góly nedáváme od začátku sezóny. Výsledek špatný, ale s hrou jsem byl spokojený,“ tvrdil Růžička.

Reklama

Související témata: