Hlavní obsah

FANTASY: Deváté kolo Fantasy extraligy se odehraje ve středu, desáté začne v pátek!

Po reprezentační přestávce, kterou vyplnil turnaj Karjala, během kterého dokázal český tým porazit pouze Rusko a to až po samostatných nájezdech, se zpět na scénu vrací hokejová extraliga. Deváté kolo Fantasy extraligy se odehraje výjimečně kompletně celé ve středu a počítají se do něj pouze čtyři zápasy. Desáté kolo Fantasy začne o dva dny později, a to v pátek v netradiční čas od 16:30 soubojem Vítkovic s Třincem. Na koho byste měli při svých úvahách o sestavě myslet?

Věříme, že Dominik Kubalík přidá do své sbírky další body.

Článek

Jiří Polanský a Zbyněk Irgl

Oceláři zatím nepředvádějí výkony, které tým zdobily minulou sezónu. Třinec nasbíral v základní části uplynulého ročníku extraligy 107 bodů a vyhrál o dva body před Litvínovem základní část soutěže. Vervě později podlehl ve finále. Momentálně se nachází s 22 body na 9. místě se ztrátou dvou bodů na Brno a Vítkovice. Oceláři přivítají ve středu Pardubice.

Dynamo sice dokázalo v minulém utkání porazit Chomutov, ale jinak prožívá velmi špatnou sezónu. Východočeši prohráli deset z patnácti zápasů a potácejí se na chvostu tabulky. Proti Pardubicím by měl zažít bodové žně Jiří Polanský. Zkušený útočník je s 17 body za 8 gólů a 9 asistencí nejproduktivnějším hráčem Ocelářů. Polanskému zdatně sekunduje Zbyněk Irgl, který má na svém kontě o dva body méně.

Dominik Kubalík a Jakub Jeřábek

Objev roku! Tak se v extralize hovoří o Dominiku Kubalíkovi. Teprve dvacetiletý útočník září v dresu Plzně. Během 16 zápasů nasbíral 17 bodů a v tabulce produktivity jsou před ním pouze sparťané Jaroslav Hlinka a Daniel Přibyl. Není to ale pouze on, kdo má lví podíl na tom, že Plzeň okupuje třetí místo tabulky.

Výborné výkony předvádí i Jakub Jeřábek. Kubalíkův spoluhráč se pohybuje mezi obránci ve statistikách na prvních místech. Obránci, kteří dokážou střílet góly - a v případě Jeřábka především na ně přihrávat - jsou ve světě Fantasy velmi cenným zbožím.

David Výborný a Tomáš Voráček

Mladá Boleslav to je tým, který na sebe v minulé sezóně velmi výrazně upozornil. Bruslaři nejdříve vyřadili v play off Plzeň a následně potrápili favorizovaný Třinec. Dravý tým dává o sobě vědět i v letošní sezóně. Zatím se nachází na 5. místě tabulky. Dva body před Olomoucí a dva body za čtvrtou Spartou. Oporou Bruslařů je David Výborný. Čtyřicetiletý matador vstřelil v 15 zápasech 4 góly a přihrál na 7 branek. V tabulce pravdy má 7 plusových bodů.

V dobré formě se nachází opora defenzívy Boleslavi Tomáš Voráček. Jmenovec slavnějšího Jakuba Voráčka, který hraje v NHL za Philadelphii, má na svém kontě 13 plusových bodů, nejvíce z celé extraligy. Boleslav přivítá poslední Zlín. Z tohoto důvodu jsme zařadili do branky Davida Ritticha. Úspěšnost zákroků strážce boleslavské svatyně je úžasných 93,56% a průměr obdržených branek na zápas 1,96 gólu. Lepšími statistikami se může pochlubit pouze Ondřej Kacetl z Hradce Králové.

Reklama

Související témata: