Hlavní obsah

Vítkovice cinkaly, Liberec skóroval

Ostrava

Po třech porážkách na ledě soupeřů lídr extraligové tabulky venku znovu zabral a z vítkovického ledu si Liberec díky téměř stoprocentním přesilovkám odvezl tři body za výhru 3:1. Vítkovice hrály v početní výhodě šestkrát, využít ale nedokázali ani jednu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký brankář Marek Schwarz, ilustrační snímek

Článek

„Momentálně se nám obrovsky daří. Stačí mi pokrýt první střelu a o zbytek se postarají kluci. Nemusím řešit téměř žádné doražené puky," chválil práci obrany brankář Liberce Marek Schwarz, který v posledních čtyřech utkáních dostal pouze pět branek.

Ve Vítkovicích pustil za svá záda, stejně jako doma se Zlínem, jediný puk, když jej překonal jen obránce Sloboda. „Ve druhé třetině jsme se ale dostávali místy pod velký tlak a měli jsme obrovskou dávku štěstí. Hlavně při té šanci, kdy domácí netrefili prázdnou branku," popisoval liberecký gólman.

Ölvecký: Moje obrovská chyba

Zmiňovanou šancí pohrdl za stavu jedna nula pro Bílé tygry vítkovický Peter Ölvecký. Trefit odkrytou branku ale nebylo tak snadné, jak to na první pohled z tribuny vypadalo. „Dostal jsem to trochu nešťastně mezi brusle a hokejku a snažil jsem se to rychle zasunout. Nebudu se ale vymlouvat, musím na to být lépe připravený, byla to moje obrovská chyba," popisoval slovenský útočník Vítkovic.

„Až na ty nevyužité šance jsme odehráli velmi dobrý zápas, měli jsme tři čtyři vyložené příležitosti. Kdybychom dali alespoň půlku, tak jsme teď mohli být veselejší. Rozhodly přesilovky, měli jsme jich hodně, ale nedostali jsme se k odraženým pukům, zatímco jim se to podařilo," dodal zkušený forvard.

Štěstí stálo při Liberci i v záběru, kdy se Vítkovice v přesilovce odhodlaly odvolat tři minuty před koncem brankáře. Vytvořily si obrovský tlak, Schwarzovi ale kromě obránců pomáhaly i tyčky. „Na konci zápasu tam ty tyčky opravdu cinkaly, měli jsme kliku," vykládal obránce Bílých tygrů Radim Šimek. Konstrukci Schwarzovy branky trefili postupně Strapáč, Pastor i Kuczera. „Jenom tři? Tipoval bych, že těch tyčí bylo více," usmíval se Schwarz.

Reklama

Související témata: