Hlavní obsah

Kluci padali na huby, chválil zlínský brankář Kašík spoluhráče po výhře v Brně

Brno

Z třiceti sedmi střel propustil jedinou. Brankář zlínských hokejistů Libor Kašík byl hlavním strůjcem vítězství Ševců v moravské extraligové bitvě v Brně (2:1).

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Zlína Libor Kašík.

Článek

„Když jsme vedli 2:0, vzpomněl jsem si na naše první vzájemné utkání ve Zlíně, kde jsme náskok promrhali a nakonec v prodloužení padli. Proto jsem si před poslední třetinou předsevzal, že nesmím moc brzy inkasovat. Kometa sice sedm minut před koncem snížila, ale těsný náskok už jsme naštěstí uhájili," oddechl si Kašík, který pochválil spoluhráče. „Brno si v závěru vynutilo neuvěřitelný tlak, ale kluci se neskutečně obětavě vrhali do střel. Všichni, včetně těch starších, padali doslova na hubu. Patří jim za to obrovský dík."

Kašík inkasoval pouze z hole veterána Kaberleho, jenž skóroval poprvé v sezóně. „To je přece skoro čest dostat gól od takové legendy. Třeba jsem mu udělal radost," vtipkoval pod dojmem zisku důležitých tří bodů.

Obránci Tomáši Kaberlemu naopak navzdory premiérové trefě od letního příchodu do Brna do smíchu příliš nebylo. „Nejsem žádný střelec, ale přesto jsem samozřejmě rád, že mi to tam konečně spadlo. Ulevilo se mi. Za vydařený mohu ovšem považovat jen takový večer, v němž tým získá všechny tři body. A to se nám bohužel nepovedlo," litoval.

Žádná velká nervozita v brněnské kabině však prý po druhém nezdaru v řadě nepanuje. „Víme, že tabulka je vyrovnaná a každé zaváhání nás může posunout níž. Nemáme se ale za co stydět. Utkání se Zlínem jsme odmakali na sto procent, avšak bohužel to aspoň na bod tentokrát nestačilo. I kvůli Kašíkovi, který podal výborný výkon. Když ale na povedenou poslední třetinu navážeme v pátek doma s Libercem, body určitě přijdou," byl přesvědčený Kaberle.

Ševci se lepší, ale nejásají

Zlíňané si naopak v posledních dvou extraligových střetnutích připsali dvě výhry a tajně doufají, že se po zpackaném vstupu do sezóny konečně zvedají. „Zlepšení je znát, ale nesmíme předčasně jásat. Teď potřebujeme uspět v důležitém utkání v Litvínově, a pak možná můžeme dělat nějaké závěry," přemítal hostující asistent Juraj Jurík.

Kašík souhlasil. „Těch zbytečných ztrát bylo hodně, dohnat je nebude jednoduché. Bez našich někdejších ikon Čajánka či Lešky to máme složité, avšak musíme makat dál a pokusit se prodrat tabulkou co nejvýš," plánoval.

Vyzvedl autory branek do brněnské sítě Štumpfa a Marunu, kteří střídavě hrají i první ligu za Havířov. „Oba dodali mužstvu šťávu. Je na nich vidět, že mají obrovskou motivaci zůstat v extralize natrvalo," vypozoroval Kašík.

Reklama

Související témata: