Hlavní obsah

Červenka znovu zářil. Chci doléčit problémy s kolenem, vysvětlil omluvenku z reprezentace

Chomutov

Lídr kanadského bodování hokejové extraligy Roman Červenka režíroval společně s Michalem Vondrkou chomutovskou ofenzivu při zápase s Mladou Boleslaví, který Piráti vyhráli po divoké přestřelce 7:6. Červenka k jednomu gólu přidal tři asistence, Vondrka zaznamenal hattrick.

Foto: David Taneček, ČTK

Roman Červenka z Chomutova.

Článek

Přestože Červenkova forma je excelentní, omluvil se ze zdravotních důvodů z nadcházejícího reprezentačního srazu. „Potřebuji se dát do kupy. Když budu zdravý a dostanu příště pozvánku, na další akci nároďáku rád pojedu. Ale momentálně se nedá nic dělat. V reprezentaci hraješ ve čtyřech dnech tři těžké zápasy na jiné úrovni. Je to nápor na zraněné místo i celkově. A něco odlišného, než dvakrát v týdnu extraliga," tvrdil Červenka.

A specifikoval charakter svých zdravotních potíží. „Mám dlouhodobější problém s kolenem, prasklá vlákna, nebo co. Myslím, že je třeba potíže doléčit a bude to snad lepší po nějakém odpočinku. Po třech dnech volna uvidíme, jak to bude vypadat. Klid je důležitý. Jen řeknu, že když hraju dva zápasy, tak v tom druhém to cítím a na ledě je indispozice znát. Už bych ale tohle téma neřešil a nechal bych to být," pravil chomutovský útočník.

Pro trenéry nic moc

Zápas s Boleslaví nabídl třináct gólů. „Pro trenéry nic moc, pro diváky dobrý zážitek. Takhle bychom ale doma v defenzivě neměli hrát, mrzí mě šest inkasovaných branek. Některé byly laciné, to se občas stane. Naopak pozitivní jsou využité přesilovky. Samozřejmě jsem rád za svoji bilanci, ale hlavní je, že se výsledkově daří týmu," přemítal nejproduktivnější hráč extraligy.

Potěšilo ho i střelecké představení spoluhráče Vondrky. „Tím, že hraje na levém křídle, mu mnozí přisuzují roli defenzivního útočníka, ale je silný a pracovitý i dopředu. Měl určitou pauzu bez vstřeleného gólu, trefil se však i minule v Třinci a teď předvedl skvělou koncovku. To je super pro něj i pro mužstvo," prohlásil Červenka.

Vondrka vzpomínal na první hattrick

Michal Vondrka připomněl, že to byl jeho druhý hattrick v extralize. „Ten první jsem dal ještě na Slavii proti Plzni a mám dojem, že jsme prohráli 6:7, ale nejsem si jistý. Jen si vybavuji, že jsem tehdy mohl dát snad pět gólů, byly tam ještě nastřelené tyčky a břevna," vykládal chomutovský kapitán.

Cenil si tří bodů proti Boleslavi, ale našel na hře Pirátů i nedostatky. „Hráli jsme špatně ve vlastním obranném pásmu. Udělali jsme dost chyb. Na druhou stranu jsme ubránili dlouhé oslabení, kdy jsme se semkli. Naštěstí jsme pak dali o gól víc než soupeř," dodal Vondrka po divokém průběhu.

Reklama

Související témata: