Hlavní obsah

Udělali jsme velké hrubky, Brno zápas otočilo zaslouženě, zlobil se třinecký kouč Mucha

Třinec

Po příchodu Jiřího Dopity se třinečtí Oceláři zvedli a vyhráli tři utkání za sebou. Od porážky v Liberci se už ale zase trápí. V divokém domácím zápase sice porazili Hradec Králové 7:6 v nájezdech, zbylá dvě lednová utkání ale nezvládli, i když vedli. Podlehli 1:2 v Litvínově a stejným poměrem i doma s Kometou Brno.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

David Ostřižek (vlevo) z Brna a Radoslav Tybor z Třince.

Článek

Skoro pět minut jste se nedostali do útoku. To není pro Třinec dobrá vizitka. Čím to bylo způsobené?

Hosté začali velmi dobře, drželi se na kotouči, zatímco my jsme na pucích moc nebyli, a tak jsme se téměř nedostali do hry. Byli jsme proto velmi rádi za to, že jsme i za této situace dokázali dát gól jako první. Bohužel jsme na to už nenavázali a tu druhou třetinu jsme odehráli velice špatně.

Druhá třetina byla rozhodující?

Určitě ano, a nebylo to jen o těch dvou rychlých gólech, které jsme dostali. Hosté měli náznaky už předtím, naštěstí se nám to dařilo ještě pokrýt. Ty hrubice byly opravdu velké a hosté vývoj zápasu otočili zcela zaslouženě.

Po druhé trenérské rošádě u týmu jste dokázali třikrát v řadě vyhrát a zdálo se, že jdete nahoru. Teď jste ale nebodovali ve třetím utkání ze čtyř.

V těch třech vítězných utkáních jsme téměř do sestavy nesáhli a bylo to dobré. Nyní jsme kvůli zraněním a nemocem trochu nuceni točit sestavou a asi je to znát. Ale na to se nemůžeme vymlouvat, musíme se s tím poprat.

Proti Brnu nehráli Jiří Polanský či Marcel Hossa. Proč?

Jirka Polanský má naražená žebra a Marcelovi se vrátila zpátky viróza, se kterou se potýkal už na konci loňského roku. Není stoprocentně připravený odehrát celé utkání.

Kromě té domácí přestřelky s Hradcem Králové nedáváte moc gólů. Jak to změníte?

Není to jen o tom, že bychom nedávali góly. My musíme začít hlavně od obrany a to se nám kromě utkání s Hradcem dařilo. A i když tam se to nepovedlo, přesto jsme dokázali to utkání zvládnout. Problém je v tom, že když vedeme, nedokážeme to dalším gólem potvrdit a soupeři odskočit. A když už neodskočíme, musíme tu defenzívu držet po celé utkání. To jsme proti Brnu nedodrželi, soupeř zápas otočil a pak už to bylo strašně těžké. Hráli jsme do plných, soupeř si to hlídat, bořil naši rozehrávku a číhal na brejky.

Reklama

Související témata: