Hlavní obsah

Bezgólový Hossa v extraligovém Třinci skončil

Třinec

Třinečtí hokejisté se znovu trápí. Poslední dvě utkání v Litvínově a doma s Kometou Brno odehráli jako přes kopírák a prohráli shodně 1:2. Čas na důkladný rozbor ale nemá. Už v pondělí vyrazili Oceláři do Prahy, kde v úterý vpodvečer předehrávají utkání 36. kola Tipsport extraligy s třetí Spartou.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Třinecký kouč Jiří Dopita při poradě s hráči během utkání s Brnem.

Článek

S týmem už do Prahy neodcestuje slovenský útočník Marcel Hossa, který stihl v třineckém dresu po příchodu z Plzně pouze dvě utkání, aniž by vstřelil gól. „Vedení třineckého klubu se dohodlo se slovenským hráčem na předčasném ukončení smlouvy," oznámil mluvčí Třince Tomáš Želazko.

Góly nepřicházejí ani od dalších, kteří to mají v náplni práce. Obránce Nosek je na tom s pěti brankami v sezóně lépe než útočníci Martin Adamský (2 góly) či Vladimír Svačina (3 góly). Trápí se Jiří Polanský či Zbyněk Irgl. Oba doposud dali devět branek, v posledních deseti zápasech se ale trefili jedinkrát. Irgl navíc jen ze samostatného nájezdu.

„Máme v týmu hodně střelců, kteří mohou střílet góly. Není a nemělo by to být jenom na nich," namítl Lukáš Žejdl, jenž po příchodu z Mladé Boleslavi skóroval čtyřikrát v úvodních pěti zápasech. Od té doby ale mlčí i on. A mašina, která se po příchodu Jiřího Dopity slušně rozjela, se po třech výhrách znovu zasekla.

„V těch třech vítězných utkáních jsme téměř nemuseli sahat do sestavy. Nyní jsme kvůli zraněním a nemocem nuceni míchat formace a asi je to znát. Ale na to se nemůžeme vymlouvat, s tím se musíme poprat," upozornil kouč René Mucha.

Reklama

Související témata: