Hlavní obsah

Karlovarští hokejisté zvládli derby proti Litvínovu

KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů potvrdili, že se jim v podkrušnohorském derby proti Litvínovu daří. Západočeši v sestavě s uzdravenými brankářem Mensatorem, obráncem Řezníčkem a útočníkem Nedorostem porazili Chemopetrol 3:1. O své cenné úterní výhře však rozhodli až v poslední třetině.

Článek

Domácí mohli otevřít skóre už v páté minutě, kdy se řítil na litvínovského brankáře Altrichtera Michal Dvořák, ve vyložené příležitosti byl faulován Gýnou. Karlovy Vary v přesilovce Severočechy dobrou minutu mačkaly v jejich obranné třetině, vypracovaly si tři šance, ale brankář Altrichter během 30 vteřin skvěle vyrazil střely Petra Kumstáta, Hurtaje a Selingra.

Další šanci domácích měl v 8. minutě Pech, ale Altrichter byl znovu na místě. Ve druhé polovině prvního dějství se Litvínov vymanil z tlaku domácích, hrál ovšem velmi tvrdě, a to za hranicí únosnosti a tak v první třetině měl pět vyloučených. Bezbrankový stav se však neměnil ani při více než minutové početní výhodě pěti proti třem.

Na začátku druhé třetiny domácí nevyužili ani následnou přesilovku pět na čtyři, ale jen co hlasatel oznámil, že hosté jsou v plném počtu, po přihrávce Petra Kumstáta se zblízka prosadil Hurtaj. Ve 27. minutě však překonal brankáře Mensatora krásnou a přesnou střelou Reichel a bylo vyrovnáno. Elitní litvínovská řada dostala vzápětí domácí pod tlak, Mensator však všechny pokusy soupeře zlikvidoval.

Navrátilec Mensator se vyznamenal

Litvínov začal mít až výrazně navrch, jeho hráči o sobě věděli, což dokumentovaly dobré přihrávky a celkově dobrá kombinace. Navrátilec do karlovarské branky se ale vyznamenal i při vyloučení Dobroně, kdy jej prověřil zejména Prorok a Poživil.

Ve 49. minutě se domácí hodně rvali o vedoucí gól. Nejprve Altrichter výborně vyrazil ránu Dobroně od modré, poté Hurtajův bekhend těsně minul branku. Ke druhému gólu Západočechům nepomohla ani druhá přesilovka pět na tři. Několik vteřin po jejím skončení se ale domácí dočkali, když přesnou přihrávku Skuhravého zužitkoval Němec.

O dramatický závěr se postaral Altrichter, který vystihl přihrávku Řezníčka. Dvaatřicet vteřin před koncem si hosté vzali oddechový čas a poté odvolali brankáře. Vyrovnat se jim ale nepodařilo, naopak osm vteřin před konce, pečetil výhru domácích gólem do prázdné branky velmi dobře hrající obránce Dobroň.

Zdeněk Venera (Karlovy Vary): "Jedná se o vydřené vítězství, o to je cennější. Hráči od začátku přistoupili k utkání zodpovědně, v první třetině jsme hráli hodně aktivně. Bohužel góly jsme nedali a ve druhé třetině se to projevilo. Tempo, jaké jsme předvedli v první třetině, se nedá vydržet celý zápas a k tomu Litvínov hrál ve druhé třetině velmi dobře. Jen díky brankáři Mensatorovi to bylo po 40 minutách 1:1. Ve třetí třetině jsme zase hráli dobře my a šlo o to, kdo dá jako první druhý gól."

Petr Fiala (Litvínov): "Určitě jsme nepřijeli odevzdaní. Především ve druhé třetině jsme podali velmi kvalitní výkon, ale na jeden gól v utkání se málokdy dělají body. Zápas jsme si prohráli právě ve druhé třetině, kdy jsme nevyužili svůj tlak. Třetí třetina už byla hrou kdo s koho, určitě odjíždíme zklamáni."

Energie Karlovy Vary - Chemopetrol Litvínov 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 22. Hurtaj (Petr Kumstát), 52. Němec (Skuhravý, Selingr), 60. Dobroň - 27. Reichel (Prorok). Rozhodčí: Smeták - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:10, navíc Prorok (Litvínov) do konce utkání. Bez využití. Diváci: 2800.
Karlovy Vary: Mensator - Duben, Dobroň, Macholda, J. Řezníček, Němec, J. Polák - Petr Kumstát, Hurtaj, Selingr - M. Dvořák, Kraft, A. Nedorost - Košťál, Skuhravý, Pech. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický.
Litvínov: Altrichter - Poživil, Hranáč, Gýna, Punčochář, Ťupa, Skuhrovec, Morava - Kubinčák, Reichel, Prorok - Benda, Branda, Trávníček - Šaffer, Gombár, Sklenička - Bednařík, Zadina, Charousek. Trenéři: V. Sýkora a P. Fiala.

Reklama

Související témata: