Hlavní obsah

Hradec zdolal lídra, Vítkovice předvedly parádní obrat. Kometa je bez trenéra

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Liberce i po 43. kole základní části nadále vévodí Tipsport extralize, jejich náskok před Spartou se však ztenčil na sedm bodů. Bílí Tygři prohráli v Hradci Králové 1:5, zatímco Jandačovi svěřenci si pohráli s posledními Karlovými Vary a zvítězili přesvědčivě 6:1. V dalších zápasech udolal Třinec 3:2 po samostatných nájezdech Pardubice, stejným výsledkem přemohla Plzeň tým Olomouce, Mladá Boleslav porazila Zlín 3:1 a Vítkovice po skvělém obratu obraly o body Chomutov (5:3). Mistr z Litvínova uštědřil lekci Kometě na jejím ledě (6:1) a trenér brněnského celku Alois Hadamczik po utkání nabídl vedení klubu rezignaci.

Foto: David Taneček, ČTK

Hradecký útočník Brian Ihnacak střílí gól. V brance Liberce je Ján Lašák.

Článek
Fotogalerie

Hradec vstřelil v předchozích dvou zápasech jediný gól a vyšel bodově naprázdno, proti vedoucímu Liberci však zabral. Základ k premiérovému triumfu nad lídrem soutěže v tomto ročníku položili hráči Mountfieldu v prostřední části hry, kterou vyhráli 3:0. Severočechům tak nevyšel první atak klubového rekordu v počtu vítězství za jednu sezónu - v ročníku 2006/07 vyhráli 34krát.

Sparta natáhla sérii vítězství už na devět zápasů, v utkání s Karlovými Vary prakticky rozhodla o svém dalším úspěchu v rozmezí 112 sekund první třetiny, kdy třikrát skórovala. V brance pražského týmu se poprvé objevila kanadská posila z Medveščaku Záhřeb Danny Taylor a naději na čisté konto hned při extraligové premiéře mu vzal až v závěrečné třetině Radim Bičánek.

Mladá Boleslav udělala v zápase proti Zlínu důležitý krok k udržení pozice v elitní šestce a tedy přímé účasti ve čtvrtfinále play off. Vítězové si góly rozdělili rovnoměrně po jednom v každé třetině.

Hadamczik v Kometě skončil

Sedmý Chomutov pokukuje po přímém postupu do vyřazovacích bojů, ze slibně rozehraného zápasu s Vítkovicemi však nakonec vyšel zcela naprázdno. Piráti vedli ve 2. třetině 3:1, ale hostům poprvé s Patrikem Bartošákem v brance se povedl parádní obrat a třemi trefami v závěrečné třetině strhli výhru na svoji stranu. Tři body za gól a dvě nahrávky si připsal Rostislav Olesz, domácí Roman Červenka díky asistenci u prvního gólu dosáhl mety 300 bodů v domácí nejvyšší soutěži.

Chemici se po šňůře pěti porážek rozjeli: doma smázli 5:1 Hradec Králové, dnes si vyšlápli v Brně na Kometu. Ta z posledních osmi zápasů vytěžila jedinou výhru a trenér Alois Hadamczik oznámil vedení klubu a následně na tiskové konferenci úmysl skončit. Tímto krokem chce dát týmu nový impulz.

Pardubice ještě nevzdávají boj o předkolo play off, v Třinci dokázaly dvěma Nahodilovými góly vymazat manko a do poslední chvíle se rvaly o vítězství. To však nakonec připadlo domácím díky šikovnosti Zbyňka Irgla v samostatných nájezdech.

V rozstřelu urvala bod navíc i Plzeň, která v nich přetlačila Olomouc. Západočeši si nejprve vynutili prodloužení poté, co kapitán týmu Ondřej Kratěna v 58. minutě při přesilové hře vyrovnal na 2:2 a obrat dokonal v sedmé sérii nájezdů Jakub Lev. Hanáci přesto pokračují v bodové sérii, kterou protáhli už na sedm utkání.

Hokejová Tipsport extraliga - 43. kolo:
Třinec - Pardubice 3:2 po sam. nájezdech
Branky: 28. D. Nosek, 29. Polanský, rozh. nájezd Irgl - 40. a 49. Nahodil
Plzeň - Olomouc 3:2 po sam. nájezdech
Branky: 12. D. Kubalík, 58. Kratěna, rozh. nájezd Lev - 20. Vyrůbalík, 47. Buc
Chomutov - Vítkovice 3:5
Branky: 26. a 36. Ölvecký, 8. T. Pospíšil - 19. Burger, 37. Zdráhal, 41. Olesz, 45. Sloboda, 47. Szturc
Mladá Boleslav - Zlín 3:1
Branky: 12. Ovčačík, 22. Hyka, 53. Urban - 33. Marušák
Hradec Králové - Liberec 5:1
Branky: 8. Mertl, 27. Bednář, 33. Ihnacak, 37. Köhler, 57. Courchaine - 20. Bulíř
Brno - Litvínov 1:6
Branky: 59. Kuboš - 4. Martynek, 15. J. Doležal, 21. Pavlík, 22. Černý, 52. Jurčík, 57. Gerhát
Sparta - Karlovy Vary 6:1
Branky: 6. a 35. Sabolič, 7. Přibyl, 8. Kumstát, 37. Mikúš, 57. Hamilton - 46. Bičánek

Reklama

Související témata: