Hlavní obsah

Irgl v nájezdech zachránil výhru pro Třinec, Pardubice si stěžovaly, že porušil pravidla

Třinec

Už o dva góly vedli díky dvěma gólům v jedné přesilové hře ve druhé třetině třinečtí Oceláři nad Pardubicemi. Na vybudování náskoku jim stačilo 52 vteřin, přesto se museli o výhru nakonec prát až v samostatných nájezdech. A kdyby jejich bývalý hráč Jakub Orsava pár minut před třetí sirénou proměnil v oslabení svou velkou šanci, nemuseli mít nic.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Třinečtí hokejisté slaví gól.

Článek

„Bylo by to asi pro třinecké fanoušky trochu smutné takhle ztratit zápas a ještě gólem v oslabení. Ale takovou šanci jsem měl proměnit. Mohli jsme mít tři body a kvůli tomu máme jen jeden," litoval Orsava, jenž obral o puk rozehrávajícího Draveckého a poté se už sám řítil na Hrubce.

Střelou mezi betony třineckého gólmana nezaskočil, neuspěl ani s dorážkou. „Pamatoval jsem si z tréninků, že jsem mu snad nikdy jinak než mezi nohama gól nedal. Tak jsem to zkusil," prozradil Orsava. „Při té dorážce jsem čekal do poslední chvíle, ale Šimon to stihl vykrýt. Udělal jsem to špatně. Šimon se položil na zem, a kdybych zvolil bekhendovou stranu, možná by se mi to povedlo," popisoval 24letý útočník, jenž měnil třinecký dres za pardubický v průběhu této sezóny.

Diváci na něj pískali až v závěru

První návrat do „domácí" led přesto moc neprožíval. Na rozdíl od Jakuba Klepiše, který se letos stěhoval z Třince do Mladé Boleslavi, ani nemusel poslouchat nenávistné bučení a pískot domácích fandů. „Vůbec jsem na to, že by diváci mohli dávat najevo nevoli, nemyslel. Ráno jsme měli rozbruslení ještě v Pardubicích, pak jsme sedli do autobusu a jeli na zápas. V autobuse jsem celou dobu spal," svěřoval se Orsava, na něhož si diváci zapískali až při samostatném nájezdu v úplném závěru.

„Vůbec jsem to nevnímal. Měl jsem v hlavě, co udělám. Nejprve jsem si říkal, že to zkusím znovu mezi nohy nebo na lapačku. Pak se to tam trochu otevřelo, tak jsem vystřelil a vyšlo to. Bohužel to ale k ničemu nebylo," smutnil Orsava.

Vracel se Irgl s pukem?

Výhru za dva body domácím totiž vystřelil ve čtvrté sérii třinecký kapitán Zbyněk Irgl. Proměnil oba nájezdy, Pardubickým se ale jeho míchání nezdálo a protestovali. „I já jsem měl pocit, že se s pukem vrací," přemítal Orsava.

Na to, že puk musí při nájezdu stále mířit směrem k bráně, upozorňoval Irgla po prvním proměněném nájezdu i sudí. „Říkal mi to, ale já jsem přesvědčený, že to bylo v pořádku a že jsem jel pořád lehce dopředu. Ale určitě se podívám na video, jak to vypadá z jiného pohledu," pověděl Irgl.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice