Hlavní obsah

FANTASY: Liberec útočí na bodový rekord extraligy v základní části

Liberečtí Bílí Tygři nadále dominují hokejové extralize. V úterý zvítězili 3:0 nad Třincem a jako první tým v probíhajícím ročníku získali 100 bodů. Brankář Marek Schwarz, který znovu zaskočil za zraněného Jána Lašáka, vychytal první nulu v sezóně. Liberec má šanci na překonání absolutního rekordu základní části, který drží se 111 body z ročníku 2002/2003 Pardubice.

Kapitánské céčko má Roman Červenka.

Článek

Branko Radivojevič a Radim Šimek

Radivojevič byl jedním ze tří hráčů, kteří v úterý rozvlnili síť Ocelářů a přispěl k rekordnímu pětatřicátému vítězství klubu v sezóně. Slovenský hokejový útočník je s 35 body nejproduktivnějším hráčem Severočechů. Vsítil 14 gólů a na 21 jich přihrál.

Nejlepším střelcem mezi obránci svěřenců Filipa Pešána je Radim Šimek, který dal 7 gólů. Liberec čeká v pátek šlágr kola s druhou Spartou. V neděli cestuje do Chomutova, kde se utká s Piráty a v úterý přivítá na domácím ledě Pardubice.

Jaroslav Hlinka a Michal Čajkovský

Sparta potvrdila pověst druhého nejlepšího celku extraligy. Jediný tým, který letos pražskému celku odolával, byl Litvínov. Avšak po středečním utkání už to neplatí.

Sparta deklasovala Vervu 5:0. K vítězství přispěl jedním gólem i Jaroslav Hlinka, pro kapitána Sparty se jednalo o jubilejní 250. gól v kariéře v součtu zásahů v extralize a reprezentaci. Zkušený útočník získal ve 33 utkáních 32 bodů. Sparta se v pátek střetne s Libercem. V neděli přijedou do Prahy hokejisté Brna a v úterý hrají Jandačovi svěřenci s třetí Plzní.

Roman Červenka

Piráti porazili Olomouc 5:2 a připsali si důležité body v boji o první šestku. Na šesté Hanáky ztrácejí pět bodů. K vítězství Chomutova přispěl 20. gólem v sezóně i Roman Červenka. Lídr Pirátů je s 54 body suverénně nejproduktivnějším hráčem soutěže.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice