Hlavní obsah

Hrubec poslal nulu bráchovi k patnáctinám. Je můj největší fanda, hlásil gólman Třince

Třinec

Další zaváhání si po třech porážkách v řadě Třinec už nemohl dovolit. A to ani proti úřadujícímu mistrovi z Litvínova. Vytoužená šestá příčka je s blížícím se koncem základní části extraligy stále dál a dál, naopak týmy zpod čáry postupu do předkola, a mezi nimi i včerejší soupeř z Litvínova, Ocelářům nebezpečně dýchají na záda. Po výhře 3:0 si proto domácí zhluboka oddechli.

Foto: Adolf Horsinka, ČTK

Karel Kubát z Litvínova před třineckým brankářem Šimonem Hrubcem.

Článek

„V sezóně jsme si už několikrát říkali, že tentokrát musíme vyhrát. Dneska už to bylo ale opravdu hraniční a všichni jsme si to uvědomovali. I atmosféra před utkáním byla jiná. Kluci se scházeli dříve, než obvykle, věděli jsme, že tentokrát už fakt musíme," svěřoval se útočník Jiří Polanský, jehož útok nasměroval tým k výhře dvěma góly za 59 vteřin druhé části.

Oba padly po vyhraném buly v útočném pásmu a rychlé souhře celého útoku. Nejprve se po buly po pravé ruce Januse trefil Tybor, pro něhož to byla teprve druhá trefa ve 22 utkání za Třinec. I tu první ale dal Litvínovu. „Už mi kluci v šatně říkali, že bychom měli dostat Litvínov v play off. To se ale asi nestane," usmíval se slovenský útočník.

Za necelou minutu se vhazovalo po levici Januse a výsledek byl stejný. Vyhrané vhazování, rychlá výměna puku a gól. „Řekli jsme si, jak to asi budeme hrát a docela to klaplo. Je skvělé, že si umíme vyjít vstříc," líčil střelec druhé branky Polanský. V emotivním závěru létaly na ledě i pěsti, čtvrté čisté konto už ale Litvínovští Hrubcovi nesebrali. „Je pro bráchu Matouše k jeho pondělním patnáctinám. Je můj největší fanda," radoval se třinecký gólman.

Litvínovské naděje na vyhnutí se play out, jsou po třetí porážce za sebou mizivé. „Těm dvěma gólům po buly jsme mohli zabránit. Ve třetí třetině jsme pak netrefili ani prázdnou branku a to jen podtrhlo tu formu, v jaké jsme přijeli," komentoval trenér Radim Rulík.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice