Hlavní obsah

FANTASY: V předkole play off se Zlín střetne s Třincem a Chomutov s Brnem

Základní části extraligy, kterou ovládl Liberec, je za námi. Na pořadu je vrchol sezóny. Boj o Masarykův pohár zahájí předkolo play off, ve kterém se Zlín střetne s Třincem a Chomutov s Brnem. Vítězové těchto sérií, hraných na tři vítězné zápasy, postoupí do čtvrtfinále.

Kanadské bodování základní části ovládl Roman Červenka

Článek

Roman Červenka a Jan Rutta

Piráti postoupili do předkola z osmého místa. Svěřenci Vladimíra Růžičky podlehli v posledním utkání Plzni 1:3 a Indiáni tak ukončili sérii čtyř porážek v řadě. Lídrem Pirátů byl po celou základní část Roman Červenka.

Třicetiletý útočník nasbíral během 49 utkání 61 bodů za 23 gólů a 38 asistencí. Český reprezentant vyhrál s přehledem kanadské bodování základní části a je jasnou volbou do Fantasy týmu pro nadcházející předkolo play off. Nejproduktivnějším obráncem Chomutova je Jan Rutta, který se pyšní 10 přesnými zásahy. Z obránců vsítil letos o jeden gól více pouze Michal Čajkovský ze Sparty.

Petr Holík a Roberts Bukarts

Zlín zvítězil v posledním utkání nad Kometou 4:2. Berani rozhodli o svém vítězství v závěrečné třetině, ve které v rozmezí deseti minut dali tři branky. Zlín vyhrál čtyři z posledních pěti zápasů a nasbíral v nich 12 bodů, v tabulce skončil sedmý a v předkole play off narazí na Třinec.

Největším tahounem Beranů byl po celou základní část Petr Holík. Drobný útočník vstřelil 11 gólů a u 30 dalších asistoval. Velkou zásluhu na postupu Zlína do vyřazovacích bojů má i Roberts Bukarts. Lotyšský reprezentant odehrál 36 utkání, během kterých dokázal nasbírat 31 bodů. S 19 góly je nejlepší střelcem týmu.

Reklama