Hlavní obsah

Kometa žije. Puky si nás tentokrát našly, radoval se útočník Špirko

Brno

Hokejisté Komety odvrátili konec sezóny. V poslední části třetího utkání předkola extraligového play off s Chomutovem skórovali dvakrát v dvojnásobné početní převaze a díky vítězství 3:2 snížili stav série na 1:2. Severočeši mají v pátek na brněnském ledě možnost dalšího mečbolu.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Jan Hruška z Brna, Roman Červenka z Chomutova a Rastislav Špirko z Brna ve třetím utkání předkola play off.

Článek

„Konečně jsme dali nějaké góly. Jsme strašně rádi, že jsme tak důležité utkání zvládli. Je to paráda, pořád žijeme," oddechl si autor rozhodující třetí branky Komety Rastislav Špirko. Liboval si, že se v klíčových přesilovkách přiklonilo k jeho mužstvu štěstí. „Puky si nás našly a my jsme se dvakrát z dorážek trefili. Doma jsme silnější než venku. Fantastičtí diváci nás hnali dopředu. Teď se dobře připravíme na další domácí duel a uděláme všechno pro to, abychom se v neděli vrátili k rozhodujícímu střetnutí do Chomutova. Soupeř teď už třeba taky trochu znervózní," doufal Špirko.

Brňané si vynutili největší tlak v první třetině, ale vstřelit gól se jim v ní nepodařilo a hned na začátku prostřední dvacetiminutovky naopak inkasovali. „Naštěstí nás to nezlomilo. Bušili jsme do Chomutova dál. Pořád jsme věřili, že nám tam musí něco spadnout. Hodně nám pak pomohly přesilovky pět na tři. Také do dalšího utkání teď půjdeme víc než na sto procent," slíbil útočník David Ostřížek.

Brněnský asistent Kamil Pokorný pochválil svůj tým za vynikající výkon. „Kluci dřeli do úmoru a hrozně moc nám pomohli fantastičtí diváci. Pořád nás sráží neproměňování šancí, ale v přesilovkách jsme si to naštěstí vynahradili," říkal spokojeně.

Kristan chválil Čermákovu šikovnost

Smolný čtvrteční večer naopak prožil chomutovský brankář Robert Kristan, který ani jednou neinkasoval při plném počtu hráčů na hřišti. Vyrovnávací gól na 1:1 dostal od Čermáka z trestného střílení a další dva v dvojnásobném oslabení. „Nebývá v play off příliš zvykem, aby sudí poslal některý z celků krátce po sobě do třech," podivoval se verdiktům Slovinec v chomutovských službách. „Při Čermákově nájezdu jsem se nestačil přesunout, ale on provedl blafák výborně," pronesl Kristan uznale. „Musíme se teď dobře vyspat na čtvrtý zápas, neradi bychom nechávali rozhodnutí až do naší haly," plánoval okamžitě.

Kouč Chomutova Vladimír Růžička našel pro svoje mužstvo navzdory porážce slova chvály. „Podali jsme velmi dobrý výkon, jsem spokojený," tvrdil.

Brňané si za stavu 3:1 závěr střetnutí notně zkomplikovali, když obránce Malec nešetrným zákrokem srazil Tejnora a byl vyloučen na pět minut a do konce utkání. Chomutovští sice v dlouhé přesilovce snížili, ale vyrovnat nestihli. Zpočátku hrozivě vypadající zranění Tejnara nebylo nakonec vážné, po ošetření tržné rány na hlavě se připojil po zápase zpět k mužstvu.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice