Hlavní obsah

Ubráněné oslabení ve třech bylo klíčové, tvrdil chomutovský hrdina Červenka

Čestmír FolkSport.czPrávo

Po historickém postupu do vyřazovací části slaví chomutovští hokejisté další úspěch. Přes Kometu přešli do čtvrtfinále, v dramatickém čtvrtém utkání předkola extraligového play off zvítězili v Brně 4:3. V sérii uspěli 3:1 na zápasy. Chomutovským hrdinou se stal útočník Roman Červenka, který čtyři a půl minuty před koncem zaznamenal po spolupráci s Vondrkou rozhodující branku.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Útočník Roman Červenka rozhodl o pátečním vítězství Chomutova v Brně.

Článek

„Jsme strašně šťastni, že jsme těžkou sérii zvládli. Poslední zápas měl ve výtečné atmosféře obrovské grády a pro nás byl nesmírně psychicky náročný," tvrdil Červenka, který si prožil uprostřed poslední třetiny za stavu 3:3 krušné chvíle na trestné lavici, kde mu dělal společnost spoluhráč Valach. „To, že se kluci téměř minutu a půl ubránili v dvojnásobném oslabení, bylo asi klíčové. Kdyby vedli 4:3 domácí, bylo by s námi zle. O to jsem radši, že se mi pak povedlo vstřelit vítěznou branku," usmíval se.

Jeho tým teď narazí ve čtvrtfinále na jednoho z dvojice favoritů Liberec, Sparta. „Určitě nedáme nic zadarmo," slíbil Červenka.

Kouč Vladimír Růžička poděkoval chomutovskému vedení, že dokázalo Červenku přivést. „Byl v základní části i v předkole naším klíčovým hráčem. Je to asi nejlepší hokejista extraligy. Dík za to, že jsme mezi osmi nejlepšími mužstvy, však patří všem klukům, z nichž každý má na ledě jiný úkol. A samozřejmě i realizačnímu týmu a managementu," říkal viditelně spokojený trenér. „Ve čtvrtfinále nemáme co ztratit, budeme se o další postup prát ze všech sil," usmíval se.

Poražení Brňané vyhlašovali před sezónou boj o titul, avšak nyní předčasně nastupují dovolenou. „Je to velké zklamání. Všechny zápasy předkola byly vyrovnané, ale rozhodlo zřejmě to, že jsme nepřivezli ani jedno vítězství z Chomutova," přemítal smutný kapitán Komety Leoš Čermák. „Strašná škoda, že jsme v posledním střetnutí neproměnili přesilovku pět na tři," litoval.

Obránce Brna Jozef Kováčik připustil, že jeho tým v pátečním střetnutí už trochu zaostával fyzicky. „Máme za sebou hrozně moc utkání, která jsme museli odehrát úplně na doraz. Padli jsme s kvalitním soupeřem, ale rozhodně jsme nechtěli končit takhle brzy. Musíme se ze zpackané sezóny poučit, v příštím prvoligovém ročníku musíme hrát zase hodně nahoře. Je ale otázka, zda se v tomto složení vůbec ještě sejdeme," zapochyboval slovenský bek. „V mužstvu je několik starších borců, někteří z nich už budou třeba chtít skončit," vysvětlil Kováčik.

Podle asistenta Komety Kamila Pokorného vstoupili Piráti do druhého brněnského duelu mnohem aktivněji než ve čtvrtek. „K naší smůle jsme museli stále dotahovat. Ve třetí třetině jsme zvedli diváky i sebe, ale nevyužili jsme dlouhou přesilovku pět na tři ani neproměnili trestné střílení. Chomutov nás za to potrestal rozhodujícím gólem a bohužel při naší power play zahodil tutovku Raška. Kluci bojovali až do poslední kapky krve. Těší nás, že to ocenili i diváci. Děkujeme jim za to, jak vzali, že sezóna nedopadla podle jejich ani našich představ," vzkázal Pokorný.

Reklama

Související témata:
  1 : 5 Brno - Litvínov 1 : 5 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Brno vs. Litvínov
Brno vs. Litvínov
Brno
Litvínov
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice
  Liberec - Sparta dnes 18 : 00
20240319T18 : 00:00+0100
Liberec vs. Sparta
Liberec vs. Sparta
Liberec
Sparta
  Hradec Králové - Pardubice dnes 19 : 00
20240319T19 : 00:00+0100
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové
Pardubice