Hlavní obsah

Kapitánem bude Červenka, oznámil trenér Vůjtek na ústeckém srazu

Ústí nad Labem

Na ústeckém zimním stadiónu našla útočiště česká hokejová reprezentace. Trenér Vladimír Vůjtek skládá výběr pro světový šampionát. A že to není snadné, vyplynulo i z jeho vyjádření na začátku srazu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Vladimír Vůjtek během tréninku hokejové reprezentace.

Článek

Kolik hráčů ze současného širšího kádru, který se sešel v Ústí, má šanci na účast na MS?

To je otazník, na který nejsem schopen odpovědět. Záleží na tom, kdo přijede z NHL. Víme, že jsou problémy s Frolíkem, Hanzalem, kteří přislíbili účast, ale nehrají. Situace se zhoršila. Musíme počkat tři čtyři zápasy, jak se to vyvine pro play off. Jsou tam malé bodové rozdíly a bylo by předčasné něco dělat dopředu. Hráčům nevoláme. Bylo by to kontraproduktivní. Nemají to rádi, soustředí se na závěr soutěže. Uvidíme, na koho v NHL zůstane černý Petr. A taky nevíme, jak to bude vypadat v naší extralize. Semifinále je hrané na doraz, pak přijde ještě finále. V sériích je i dost zraněných. Zranění se nikomu nevyhýbají.

Jaká je situace ohledně Vladimíra Sobotky?

Je pořád v Rusku, ale dostali jsme zprávu, že bude každou chvíli uvolněný. Ale zdravotně to u něj nevypadá dobře.

Už máte jasno o složení formací pro zápasy s Německem?

Obránce Pláněk se omluvil z rodinných důvodů. Další bek Kolář je zraněný, jen bruslí a nemůže plně do hry. Nebudu předem určovat sestavu, protože máme nejprve dva tréninky a všechno se může změnit. Rovněž teprve rozhodneme o brankářích.

Kdo bude kapitánem mužstva?

Měl by to být Roman Červenka, zástupci pak Petr Koukal a Michal Kempný.

V Ústí strávíte pět dní. Na čem hodláte zapracovat?

Trošku potrénovat v pětkách a nacvičovat systém, jaký chceme hrát. Už jsme to zkoušeli poslední dva dny na minulém soustředění. Máme připravené i nějaké video. Konečně začínáme hrát. Hodně kluků nehrálo až sedm týdnů a je třeba, aby se zase dostali do zápasového rytmu.

Proč si svaz vybral za dějiště nadcházejících utkání právě Ústí nad Labem?

Protože je to blízko Německa. Z toho důvodu jsme vyšli vstříc i německým divákům, kteří sem přijedou.

Jakým soupeřem je Německo?

Je to účastník první skupiny mistrovství světa a dnes už nejsou slabí soupeři. Dávají tým také postupně do kupy. Většina hráčů působí v jejich lize. Myslím, že se znají, i když jim budou chybět semifinalisté tamní soutěže.

Reklama