Hlavní obsah

Zahrál si s Malkinem i Crosbym, nyní se český útočník upsal Spartě

Praha

Toužil se prosadit v NHL, za Pittsburgh v ní ale odehrál jen dva zápasy, většinu času trávil na farmě Tučňáků v AHL. Třiadvacetiletý český hokejový útočník Dominik Uher se proto nyní rozhodl své sedmileté působení v zámoří ukončit a vrací se domů. Pro novou sezónu je čtvrtou posilou pražské Sparty.

Foto: www.hcsparta.cz

Dominik Uher.

Článek

„Se Spartou jsem byl v kontaktu už minulý rok, ale rozhodl jsem se ještě zkusit štěstí v Americe. Teď už jsem se ale rozhodl pro návrat domů a s jiným klubem jsem ani nejednal. Jít do Sparty je pro mě velká čest," prohlásil rodák z Frýdku-Místku pro oficiální stránky úřadujícího extraligového vicemistra.

Uher se vydal za oceán už ve svých šestnácti letech a tři sezóny nejprve nastupoval v juniorské WHL za Spokane Chiefs. Díky svým výkonům upoutal pozornost skautů a v roce 2011 si ho v pátém draftu NHL vybral Pittsburgh, s nímž podepsal tříletou nováčkovskou smlouvu.

Poslední čtyři roky strávil na farmě Tučňáků v AHL v týmu Wilkes-Barre/Scranton Penguins, kde dohromady odehrál 236 zápasů a zaznamenal 70 kanadských bodů. V prosinci 2014 se dočkal pozvánky do A týmu Tučňáků, za něž po boku hvězdných útočníků Crosbyho s Malkinem absolvoval dva zápasy proti Tampě Bay a New Jersey.

Další starty ale Uher v nejlepší hokejové soutěži světa už nepřidal, a tak se nyní rozhodl pro návrat do Česka. Letošní ročník pro něj předčasně skončil v únoru kvůli poraněnému ramenu.

Uher je čtvrtou letní posilou Sparty. Před ním úřadující vicemistr extraligy přivedl obránce Martina Gernáta a útočníky Briana Ihnacaka a Petra Vránu.

Reklama

Související témata: