Hlavní obsah

Sup: Já a kanonýr? Vždyť jsem pořád spíš obranář

V úterním 49. kole přispěl Michal Sup dvěma góly k vítězství Slavie nad Třincem a v tabulce střelců se dotáhl na sparťana Petra Tona. Za kanonýra se přesto útočník Slavie nepovažuje. "Dávám ty svoje klasické góly hlavně z dorážek. A to mi stačí, asi už jinak skórovat nebudu," říká Sup v rozhovoru pro Právo.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Slávista Michal Sup (vpravo v červeném)

Článek

Úterní dva góly do třinecké sítě vás vynesly na čelo tabulky střelců vedle sparťana Tona. Sledujete pořadí kanonýrů? Samozřejmě to sleduju a je to hezký pohled. Snad ještě nějaké góly přidám, abych ho předstihl.

Takže konečně budete ligovým kanonýrem? Už dvakrát vám k tomu chyběl malý kousek. Já se za žádného kanonýra nikdy nepovažoval. Pořád jsem spíše obranář. Dávám ty svoje klasické góly hlavně z dorážek. A to mi stačí, asi už jinak skórovat nebudu. (úsměv)

Jak budou vypadat zbývající tři zápasy? Začnou spoluhráči hrát víc na vás, aby se vám střelecký titul podařilo vybojovat? To určitě ne. Ani na mě moc hrát nemůžou, protože jsem většinou stažený vzadu. Na mě vycházejí až ty dorážky. Budeme hrát úplně stejně.

Extraliga měla kvůli olympiádě třítýdenní pauzu. Podepsalo se to nějak na hře Slavie? Určitě to je znát. Ta přestávka byla dost dlouhá. I když jsme měli dvě přípravná utkání, tak pořád to nejsou mistráky. V nich ta hra vypadá úplně jinak.

Jak sledujete boj o vítězství v základní části? Zjišťujete hned po zápase v kabině, jak hrál váš liberecký sok? Jo, někdo to tam vždycky zahlásí.

V pátek vás čeká Litvínov. Tam byste zaváhat neměli... Ale oni teď porazili Budějovice. Možná i proto, že jim o nic nejde, hrají uvolněně, bez nějakého tlaku. A o to jsou nepříjemnější.

Už herní projev uzpůsobujete tomu, co chcete předvádět v playoff? Klade vám trenér na srdce, abyste se vyvarovali zbytečných vyloučení? To nám říká pořád, nejen před play-off. Těch zbytečných faulů je v poslední době docela dost.

Po olympijské přestávce pískají zápasy dva hlavní rozhodčí, musí si hráči dávat ještě větší pozor na své zákroky? Určitě je tam víc očí, které víc vidí. To musí posoudit rozhodčí, jestli je to pro ně přínos. Nemělo by se stávat, že budou oba sledovat stejné momenty. Pokud si to rozdělí, že jeden sleduje puk a druhý zákroky mimo hru, bude to dobře.

Reklama

Související témata: