Hlavní obsah

Trenér Liberce Paleček: Dosáhli jsme jen dílčího úspěchu

Trenér libereckých hokejistů Josef Paleček je pochopitelně spokojen s vítězstvím svého týmu v základní části Tipsport extraligy, zároveň ale první místo před play-off nepřeceňuje. V rozhovoru pro deník Právo však zadoufal, že Bílým tygrům vydrží série neporazitelnosti z dlouhodobé části soutěže a připravuje své mužstvo na čtvrtfinále.

Článek

S jakými pocity se ohlížíte za suverénním vítězstvím hokejistů Liberce v základní části extraligy?Je to hezká věc, ale dosáhli jsme jen dílčího úspěchu v sezóně. Těší mě i dosažený zisk 106 bodů, který představuje samozřejmě liberecký rekord v soutěži. Dlouhodobá fáze se zároveň naším čtvrtečním zápasem ve Vsetíně stala minulostí. Nejdůležitějším aspektem však zůstává, že jsme si vybojovali co nejvýhodnější pozici pro play-off s výhodou vlastního ledu v případných rozhodujících sedmých utkáních.

Co očekáváte od dvou domácích čtvrtfinálových zápasů s Českými Budějovicemi?Do poslední chvíle jsme nevěděli, jaký soupeř na nás připadne. A že to jsou Jihočeši, bereme jak realitu. Střetli jsme se s nimi naposledy před osmi dny v jednom z posledních kol základní části. Chytal za ně Chábera, kdežto v neděli vyrukují Budějovice v brance se zkušeným Turkem. To je asi největší rozdíl, na který se musíme připravit.

Paradoxní je, že na liberecké střídačce jste před třemi lety nahradil trenéra Josefa Jandače, který pak zamířil právě do Budějovic. Berete nadcházející souboje i z tohoto úhlu více prestižně?Od doby, co jsem pana Jandače střídal, uplynulo hodně času. Někteří kluci z jeho libereckého trenérského období tady zůstali a prošli vývojem, ale jinak se zdejší kádr také dost obměnil. Na tom nevidím nic divného, to je hokejový koloběh.

Ptát se, s jakým stavem série budete po dvou utkáních spokojen, je asi zbytečné...Samozřejmě, že chceme vést 2:0. Věřím, že herně i výsledkově navážeme na šňůru neporazitelnosti ze základní části, i když play-off je samostatnou soutěží.

Jak vypadá zdravotní situace v kádru?Až na obránce Jiruše, který laboruje s kolenními vazy, jsme kompletní a v plné síle.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice