Hlavní obsah

Litvínov je po šesté výhře v řadě už třetí! Příjemná šňůra, radoval se úspěšný střelec Černý

Litvínov

Šestá výhra v řadě, sedmnáct získaných bodů z osmnácti možných. Tahle skvělá bilance posunula hokejisty Litvínova až na třetí místo tabulky po první čtvrtině základní části extraligy. Duel s Pardubicemi (2:0) zvládl severočeský celek díky obětavosti, trpělivosti a také střeleckému štěstí. Rozhodující gól zaznamenal ve druhé třetině útočník Jakub Černý.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Litvínovský Jakub Černý zkouší pozornost brněnského brankáře Karla Vejmelky, brání Michal Gulaši.

Článek

Dlouho to vypadalo, že Litvínovu bude na vítězství stačit uhájení jednobrankového náskoku po vaší úspěšné trefě. Čím to, že bylo utkání skoupé na góly?

Především se o to postarali brankáři na obou stranách. Jaroslav Janus chytal neskutečně, výborný byl i pardubický gólman Maxwell.

Věřili jste za stavu 1:0 v tříbodový zisk?

Snažili jsme se soustředit na obranu a pokoušeli jsme se i o aktivitu ve hře dopředu. Prostě jsme si počkali na chvíli, kdy se nám povedlo dát v závěru druhý gól. Otočilo se k nám i štěstí.

Co vězí za úspěšnou sérií Litvínova?

Je to příjemná šňůra. Dbáme na to, abychom každé střídání odehráli naplno. A jak jsem už naznačil, drží nás gólman. Janus vychytal zaslouženě čisté konto, už druhé v sezóně. To je cenný vklad. Je super, že kromě první útočné formace se do střelecké produktivity přidávají i další hráči.

Loňskou litvínovskou mizérii nepamatujete, protože jste působil v zahraničí. Jaká je podle vás současná atmosféra v klubu a v kabině?

Klukům se v minulé sezóně nedařilo a situace nebyla ideální. Každý si tím musí v hokeji projít a vím, jaké to je. Zatím se nám útlum vyhýbá snad i proto, že jsme maximálně koncentrovaní.

Momentálně procházíte sérií pěti zápasů na domácím ledě v krátkém časovém úseku po sobě. Po Spartě, Liberci a Pardubicích následuje už v úterý souboj s Hradcem Králové a v pátek s Olomoucí.

Pro mě a asi celý tým je to pozitivní, protože nemusíme jezdit autobusem po republice. Užíváme si podpory diváků, kteří jsou vynikající.

Reklama

Související témata: