Hlavní obsah

Liberečtí brankáři 235 minut čarovali, pak neprůstřelnost skončila

Praha

Moc nechybělo a liberecká spanilá bezgólová jízda mohla pokračovat. Tým Bílých Tygrů v předehrávce 16. kola Tipsport hokejové extraligy byl blízko čtvrté nule. Tři vychytal Ján Lašák, o čtvrtou bojoval na Spartě Roman Will, ten inkasoval až v 56. minutě a neprůstřelnost úřadujícího šampióna skončila po 235 minutách a 38 sekundách. "Nemůžeme hrát deset zápasů za sebou bez obdržené branky. Ta série musela jednou skončit a byl jsem u toho zkrátka já," byl v pohodě po zápase Will.

Foto: David Taneček, ČTK

Liberecký brankář Roman Will při zákroku.

Článek
Fotogalerie

Mladá Boleslav 3:0, Plzeň 5:0, Karlovy Vary 2:0 a Sparta 4:1. Čtyři výhry v řadě, u té poslední jste jednou inkasovali, mrzí vás to?

Opravdu mě to nijak nemrzí. Jsem rád za tři body na Spartě v krásné hale a proti super týmu, jakým Sparta je. Moc si toho vážím. Odvedli jsme bojovný týmový výkon a ta nula jde mimo mě, tu nijak neřeším. Vyhrál podle mého názoru bojovnější a šťastnější tým, ale hráli jsme i chytře, což je také důležité.

Lašák vychytal ve třech zápasech nulu, překvapilo vás, že jste proti Spartě chytal vy?

Máme plán, který funguje. A je super, že ho dodržujeme, že trenéři nemají důvod tenhle dlouhodobý plán měnit. Takže jsem věděl dlouho, že budu chytat.

Jak vnímáte s Lašákem současnou situaci?

S Jánkem se shodneme, že teď je radost chytat za naším týmem, protože vše funguje výborně. Obránci hrají zodpovědně, útočníci se vracejí a blokují střely. Je pro nás radost za hráči stát a užívat si ten zápas. Je to paráda. Gólman těžko sám o sobě vyhraje zápas, to se stane jednou za sezónu.

Ve druhé třetině jel na vás sám Jaroslav Hlinka, byl to váš klíčový zákrok?

Možná. Těžko říct. Určitě ale šlo o jeden z důležitých okamžiků. Ne snad, že bych ho měl načteného, ale hrozně jsem si v tu chvíli věřil. Někdy to tak gólman má, že ví, kam to půjde.

Čtyři zápasy, čtyři výhry, jeden inkasovaný gól...

Hlavně jsme rádi, že pokračuje vítězná šňůra. A abych byl realista, nemůžeme hrát deset zápasů za sebou bez obdržené branky. Ta série musela jednou skončit a byl jsem u toho zkrátka já.

A k tomu jste ušetřil, pokud by byla nula, platil byste do kasy, je to tak?

Určitě jsem to nepustil naschvál (smích). Ale je fakt, že by si na mě asi pokladník počkal. Ale zaplatil bych rád.

Reklama

Související témata: