Hlavní obsah

Na Kometě padlo 13 gólů, smutným hrdinou se stal čtyřgólový Kubalík z Plzně

Praha
Aktualizováno

Hokejová Tipsport extraliga má za sebou dalších sedm zápasů. V neděli bylo na programu kompletní 17. kolo. Litvínov porazil Chomutov 4:2, Třinec Spartu 3:2. Zlín prohrál s Mladou Boleslaví 1:5. Mistrovský Liberec udolal Pardubice 4:2, Olomouc přehrála Karlovy Vary 3:0 a Hradec Králové porazil Vítkovice 2:1. V Brně padlo 13 gólů, Kometa vyhrála 8:5. Smutným hrdinou se stal se čtyřmi góly plzeňský Dominik Kubalík, jeho tým odjel domů z Komety bez bodu.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Radost hráčů Třince z výhry nad Spartou.

Článek
Fotogalerie

Chomutov začal derby s Litvínovem dobře, už v 6. minutě vedl, ale tuto pozici nedokázal potvrdit. Po 40 minutách byl stav odlišný, hosté vedli 2:1. V předposlední minutě zvýšili už na 4:2, bylo rozhodnuto. Ani dva góly domácího Humla nestačily na hosty, kteří si z derby odvezli plný počet bodů.

Sparta vyhrála první třetinu, ale Oceláři srovnali na začátku druhé třetiny v přesilové hře. Netrvalo dlouho a vedli, přesnou střelu vyslal Polanský. Na konci druhé dvacetiminutovky přidal třetí trefu Petružálek a hosté měli problém, který dokázali jen kosmeticky upravit, ne vyřešit a odjeli domů bez bodu po porážce 2:3.

První třetina utkání Zlína s Mladou Boleslaví skončila smírem, oba týmy daly po jednom gólu. Prostřední část patřila hostům, kteří vstřelili dvě branky v krátkém sledu a odskočili na dva góly. Šest minut před koncem třetí části přidala Boleslav pojistku, vedla 4:1. Přesto nebyl konec. Hyka dovršil pohodu a skóre upravil na konečných 5:1 pro hosty.

Liberec se dostal rychle do vedení, první gól utkání padl už ve třetí minutě, ale tím střelecká produktivita na dlouho skončila. Jenže. Ve 30. minutě padly tři góly, které určily na dlouho stav na 2:2. Třetí gól ve svůj prospěch přidali Tygři, zbývalo necelý šest minut do konce utkání. Přidali ještě jeden do prázdné brány a domácí si připsali tři body do tabulky.

Plzeňský Kubalík vstřelil čtyři góly

Desátá Olomouc a poslední Karlovy Vary. Postupně se ukázalo, že domácí nebudou mít velký problém urvat tři body. Ve druhé části prostřední třetiny vstřelili tři góly a do třetí dvacetiminutovky šli s klidnou hlavou a výsledek si už pohlídali. Hosté potvrdili statistiky, že jsou venku téměř neškodní - osm pokusů a jediný získaný bod.

První třetina pro Hradec králové, druhá pro Vítkovice. Ve třetí se opět trefili domácí a od 44. minuty vedli 2:1. Čekalo se na reakci hostů. Nepřišla. Hradec udržel náskok a bral tři body. První letošní souboj vyhrály Vítkovice 3:2, tentokrát se majitelé bodů vystřídali.

V prvním vzájemném utkání této sezóny Brno porazilo Plzeň 6:3. V neděli byl start zápasu na góly také bohatý, po dvaceti minutách vedli hosté 3:2. Jenže domácí vstupovali do utkání jako lídr tabulky, což v poslední třetině potvrdili, když přidali pět gólů a vyhráli zápas 8:5. Plzeňský Dominik Kubalík byl smutným hrdinou utkání, vstřelil čtyři góly, ale do Plzně jeho tým odjel bez bodů.

17. kolo Tipsport extraligy
Třinec - Sparta 3:2
Branky: 22. Marosz, 26. Polanský, 39. Petružálek - 14. Čajkovský, 49. Pech
Zlín - Mladá Boleslav 1:5
Branky: 17. Kubiš - 12. Urban, 29. Látal, 33. Vampola, 54. Lenc, 58. Hyka
Chomutov - Litvínov 2:4
Branky: 6. Huml, 50. Huml - 25. Lukeš, 30. M. Hanzl, 52. Válek, 59. m. Hanzl
Liberec - Pardubice 4:2
Branky: 3. Šimek, 30. P. Jelínek, 54. Lakatoš, 59. Šimek - 30. Hubáček, 30. Novák
Olomouc - Karlovy Vary 3:0
Branky: 31. J Mikúš, 32. Holec, 39. Rác
Brno - Plzeň 8:5
Branky: 5. Kováčik, 7. M. Erat, 24. Štencel, 45. J. Káňa, 48. Čermák, 55. Zaťovič, 58. Dočekal, 60. J. Káňa - 6. D. Kubalík, 11. Kodýtek, 20. D. Kubalík, 48. D. Kubalík, 58. D. Kubalík
Hradec Králové - Vítkovice 2:1
Branky: 20. Štajnoch, 44. Dietz - 23. Hudeček

Reklama