Hlavní obsah

Sparta po úspěšných nájezdech vykročila vítězně

PRAHA

Napínavými nájezdy vyvrcholila v neděli první pražská bitva o hokejový titul. Z domácích slávistů se při nich trefil jen mladík Sobotka, takže úspěch posledních dvou exekutorů ze Sparty Tona i Kratěny rozhodl o výhře hostů.

Článek

"Nájezd mi vyšel, jak jsem chtěl, i když napálit to Fraňkovi mezi betony byl momentální nápad. Na ostatní jsem se předtím z pověrčivosti nedíval. Když jsem ale šel na led, dobře jsem věděl, že mohu rozhodnout. Beru to jako důvěru trenérů, že mě poslali na poslední nájezd," líčil Ondřej Kratěna, jenž zastoupil Chabadu v roli kapitána. "Docela povedená premiéra s céčkem na dresu," těšilo útočníka Sparty.

Na druhé straně byl hodně smutný Tomáš Vlasák, který v letošním play-off pětkrát po sobě nájezd proměnil. Včera jel ze Slavie první, ale na Břízu nevyzrál: "Tušil jsem, že to přijde. Chtěl jsem střílet pod vyrážečku, jenže gólman tam stihl zabrat prostor.  Proti brankáři hostů neuspěli při nájezdech ani Bednář, Prorok a Hruška. "Bříza nás opakovaně podržel, táhne celý tým a věděli jsme, že se na něj můžeme spolehnout i při penaltách," přiznával Kratěna.

Slávisté šli do šatně hodně zkroušení. "Špatně se mi ten zápas hodnotí, protože když vedete v 56. minutě ve finále 3:1, tak utkání musíte dotáhnout do vítězného konce. Jenže sami jsme chybami postavili soupeře na nohy," uvedl Vlasák. "Neměli jsme ten slibný náskok ztratit, jenže pokaždé nás radost z gólu až moc uvolnila, což Sparta trestala. Rozhodovala pak loterie nájezdů," litoval i devatenáctiletý Vladimír Sobotka. "Je to psychická rána, ale musíme se z ní do pondělí otřepat," uzavřel Vlasák.

Finálové napětí umocnila nejistota rozhodčích, jak dlouhé má být prodloužení. "Telefonovali kvůli tomu řediteli extraligy," přiznal trenér Sparty František Výborný. "Vznikl tu mylný dojem, že se hraje dvacet minut stejně jako na mistrovství světa, ale ukázalo se, že šlo o informační šum. Ani pro finále se extraligové zvyklosti nemění," doplnil asistent domácího trenéra Ondřej Weissmann.

Reklama

Související témata: