Hlavní obsah

Kometa oslavila výročí výhrou. Napravili jsme kolaps z Liberce, radoval se útočník Zaťovič

Brno

Hokejisté Komety oslavili nedělní 63. výročí od prvního domácího mistrovského zápasu Brňanů triumfem 3:0 nad Chomutovem a ukončili tak nelichotivou sérii pěti zápasů v řadě, v nichž nebodovali naplno. V extraligové tabulce poskočili na druhou příčku.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Zleva Tomáš Kudělka z Chomutova a Martin Dočekal z Brna.

Článek

„Vyšlo to naprosto super. Vzhledem ke zraněním Martina Erata a Ondry Němce teď neprožíváme zrovna lehké období, ale i tak jsme chtěli za každou cenu konečně v základní době zvítězit. Povedlo se, a tak jsme snad trochu napravili předchozí kolaps v Liberci," připomněl brněnský útočník Martin Zaťovič střetnutí pod Ještědem, v němž jeho celek bral pouze jediný bodík, byť vedl už 3:0.

Zaťovič, který se na výhře nad Chomutovem podílel gólem a asistencí, prozradil, že realizační tým Komety pozměnil v posledních dvou duelech ofenzívní strategii. „Nařídili nám, abychom nic nevymýšleli a z každé trochu solidní pozice hned pálili na bránu. Zdá se, že se to vyplácí," přemítal.

O častou střelbu se pokoušel i slovenský forvard Michel Miklík, který posílil Brňany z Košic. „Zatím mi to bohužel nepadá, třeba se dočkám v úterní dohrávce na Spartě. V Kometě jsem ale maximálně spokojený, s Markem Kvapilem a Tomášem Vincourem si dokážeme na ledě vyhovět. Slavnostní atmosféra v hale při zápase s Chomutovem byla naprosto úžasná, z naší strany to byl perfektní výkon," liboval si stříbrný medailista ze světového šampionátu 2012 ve Finsku.

Laco si vyčítal druhý gól

Piráti v Brně padli po předchozích čtyřech vítězstvích v řadě. „Naše úspěšná šňůra bohužel skončila," posteskl si chomutovský gólman Ján Laco, který litoval, že jeho mužstvo nezachytilo začátek střetnutí. „Kometa hned zkraje potrestala naše chyby. Na druhém gólu jsem měl bohužel podíl i já, když jsem za brankou nechtě přihrál puk Němcovi," kál se.

Chomutovský asistent Jan Šťastný našel v paměti i další klíčový okamžik. „Kdyby ještě za bezgólového stavu proměnil tutovku náš Kämpf, možná by se utkání vyvíjelo jinak," mínil.

Reklama

Související témata: