Hlavní obsah

Kometa padla i ve Zlíně. Začínat zápas za stavu 0:3 je složité, posteskl si útočník Káňa

Zlín

Mohutný finiš přišel pozdě, brněnští hokejisté prohráli ve Zlíně i třetí venkovní utkání v řadě (3:4). Doplatili na zpackanou úvodní třetinu, po níž domácí vedli jasně 3:0.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Majitel a trenér Komety Libor Zábranský (vpředu)

Článek

„Začínat potom střetnutí za takového stavu je strašně složité. Nepoložili jsme se a podařilo se nám zápas dohrát se ctí. V závěru jsme ho ještě pořádně zdramatizovali, avšak vyrovnat jsme bohužel už nestihli. Momentálně nám to nelepí jako na začátku sezóny," posteskl si autor třetí branky Komety Jan Káňa.

Nepovedené vstupy do utkání řešili brněnští hráči hned po siréně v uzavřené kabině. „Něco jsme si k tomu řekli. Všichni zapracujeme na tom, abychom příště hráli s maximální koncentrovaností celých šedesát minut. Musíme se umět vyrovnat s tím, že se všechny týmy na nás chtějí vytáhnout. Teď nás čekají dva domácí duely, v nich potřebujme získat maximum bodů," má jasno Káňa.

Kamil Pokorný, jeden z brněnských asistentů, uznal, že Kometa má za sebou špatný týden. „Štve nás to i kvůli našim fanouškům, kteří nás přijeli na Spartu, do Olomouce i Zlína povzbudit v hojném počtu. Nad našimi vstupy do zápasů se musíme zamyslet a v nadcházejících domácích střetnutích venkovní výpadky odčinit," plánuje Pokorný.

Zlíňané se naopak pod novými kouči zvedají, připsali si druhý triumf za sebou. „S Kometou rozhodla první třetina, odehráli jsme ji jako z říše snů," liboval si Martin Hamrlík. „Pak nás Brno docela mačkalo, jeho tlak byl obrovský. Zachránil nás Říčkův čtvrtý gól, stejně to ale bylo napínavé až do konce. Těsné vedení jsme naštěstí uhájili," oddechl si jeden z dvojice nástupců nedávno odvolaných Vlacha a Juríka.

Na vítězství Zlína se podílel premiérovou extraligovou brankou teprve sedmnáctiletý mladík Filip Chytil. „Pro mě to byl neskutečný zážitek. První gól jsem dal před našimi fandy a navíc v tak ostře sledovaném duelu. Pavel Kubiš mě perfektně našel před bránou. Zatím netuším, jakou taxu mi kluci v kabině za gól stanoví," usmíval se. Chytil věří, že forma mužstva jde nahoru. „Poctivě na sobě makáme, určitě budeme postupně stoupat tabulkou výš," je přesvědčený.

Reklama

Související témata: