Hlavní obsah

Vyvolávání svého jména? To už jsem dlouho neslyšel, pochvaloval si hrdina Komety

Liberec

Zneškodnil osmadvacet střel a na ledě mistra místy doslova čaroval. Brankář Marek Čiliak podal v nedělním extraligovém zápase proti domácím hokejistům Liberce výborný výkon a dovedl Kometu k veledůležitým třem bodům, které Brňany dvě kola před koncem základní části udržely na šesté příčce před dotírajícím Chomutovem.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Marek Čiliak vychytal Kometě výhru v Liberci (ilustrační foto).

Článek

Probíhající sezóna vám zatím nevychází úplně podle představ, na utkání v Liberci jste se ale vyspal velmi dobře. Jak byste okomentoval svůj skvělý výkon? 

Pomohly mi střely z úvodu zápasu a musím ten zápas hodnotit jen dobře. Potřeboval jsem se chytit a trošku si napravit psychiku. Řekl jsem si, že mi začíná sezóna a snažím se hodit za hlavu to, co bylo dosud. Věřím, že právě takový zápas nakopne tým i mě.

Zkraje třetí třetiny držel váš tým těsný náskok 1:0, pak ale přišla obrovská šance Libereckých, kdy jste během oslabení vyškrábl puk z brankové čáry. Byl to klíčový moment celého utkání?

Důležitý byl každý zákrok, ale samozřejmě my hráli v tu chvíli oslabení, oni měli tlak a museli jsme ho ustát. Tam se to lámalo.

Jak jste viděl celou situaci? Svačina dorážel a byl ke gólu hodně blízko...

Viděl jsem puk na poslední chvíli, jak padá k čáře. Myslím, že ještě Branko Radivojevič dojížděl. Já do puku bouchl holí, byl na hraně, takže vyletěl nahoru a pryč. Kdyby šel po ledě, asi bych trefil soupeřovu hokejku a nedopadlo by to dobře.

O premiérovou nulu v sezóně vás připravil až v 53. minutě slovenský krajan Milan Bartovič. Jak byste popsal jediný gólový moment utkání?  

Byla to trochu moje chyba. Hlídal jsem si bližší tyč a prošlo mi to pod rukou. Snažil jsem se na tu situaci už pak nemyslet. Pořád jsme vedli, bylo zbytečné dostávat se pod nějaký tlak.

Fanoušci Komety po zápase ještě dlouho vyvolávali vaše jméno. Užil jste si jejich skandování?

To už jsem dlouho neslyšel (úsměv). Jsem za to moc rád.

Tři body na ledě soupeře jste uhráli naposledy 30. prosince loňského roku v Pardubicích. Těší vás, že čekání na venkovní výhru po šedesáti minutách prolomili zrovna v Liberci, který má na dosah Prezidentský pohár?

Pro nás je každý zápas důležitý, už hrajeme takové play off a musíme každé utkání vyhrát. Myslím, že všechno je v hlavách. Pořád jsme čekali na nějaký zápas, kdy nám to tam napadá a chytíme se. Tak snad tohle byl on a výsledek i předvedená hra nás posunou dál.

Udrží hokejisté Komety šestou příčku před Chomutovem?
Ano
87,5 %
Ne
12,5 %
Celkem hlasovalo 1008 čtenářů.

Reklama