Hlavní obsah

V Chomutově to mám rád, glosoval Hyka svoji bilanci na ledě Pirátů

Chomutov

Fantastická střelecká produktivita hokejistů Mladé Boleslavi, naopak totální zmar a zoufalství chomutovských Pirátů. Takové je resumé ze dvou úvodních zápasů předkola play off extraligy. Středočeši po pondělní demolici soupeře 7:1 zcela ovládli i druhý duel. Znovu excelovali, neuvěřitelně lehce nasázeli bezradnému domácímu týmu šest gólů, v sérii vedou 2:0 a jediná výhra je dělí od postupu do čtvrtfinále.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Mladoboleslavský střelec Tomáš Hyka

Článek

Boleslavští začali podle scénáře z předchozího zápasu. Agresivním stylem a rychlostí se tlačili do útoku a využili hned první přesilovku. Čtyřminutové vyloučení Humla za vysokou hůl po faulu na Klepiše potrestal dělovkou od modré obránce Matěj Stříteský. V pondělí nedohrál a včera měl tudíž velkou chuť do hry. „Chtěli jsme navázat na první utkání, které nám vyšlo úžasným způsobem. Po něm jsme dobře zregenerovali a znovu jsme vlítli na soupeře. Vedoucí gól přišel docela brzy," liboval si Stříteský.

A k suverénnímu představení Středočechů znovu střelecky přispěl i autor pondělního hattricku Tomáš Hyka, který v sérii skóroval už čtyřikrát. Předtím se prosadil i v obou zápasech Boleslavi v Chomutově v základní části! Během čtyř vystoupení na ledě Pirátů v sezóně tak dal šest gólů. „Mám to tady rád. Prostě mi to lepí, ale nejvíc mě těší nejen moje úspěchy, ale týmové výsledky. Vychází nám jednoduchý hokej. Hrajeme to, co jsme si řekli. Předáváme si puky rychle mezi sebou a jezdíme do brejků," líčil Hyka. A zmínil především soudržnost mužstva. „Kluci pracují výborně i v obraně a drží nás brankář Maxwell. Škoda, že nevychytal nulu, moc minut k tomu nechybělo. Třeba se toho ještě dočká. Určitě mu pomůžeme," poznamenal nejproduktivnější boleslavský hráč.

Hyku těší, že se středočeský celek dostal do optimální formy. „Takhle jsme se chtěli prezentovat celou sezónu, ale prošli jsme si i slabším obdobím. Obrat přišel v pravý čas. Navíc tenhle vzestup bereme jako odměnu za práci, kterou jsme se snažili odvádět, i když se nám nedařilo. Ale dopředu nejásáme," mírnil euforii. Cíl pro čtvrteční zápas na domácím ledě je ovšem jasný. „Poslední krok bývá nejtěžší, ale hodláme předkolo ukončit co nejdříve. Snad jsme nalákali i diváky," dodal Hyka.

Zatímco Boleslav je takříkajíc na koni, Chomutovští zpytují svědomí. „To, co předvádíme, není play off. Naše výkony s tím nemají nic společného. Dvaapadesát kol bojujeme o každý bod, pak takhle zkazíme dva zápasy doma," kroutil hlavou útočník Ivan Huml. „Nezbývá nám, než příště vyhrát v Boleslavi," připojil se brankář Ján Laco s myšlenkami na čtvrteční duel.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.