Hlavní obsah

Sbohem po sedmi letech. Reprezentační útočník opouští Zlín a míří do KHL

Praha

V pětadvaceti letech si poprvé vyzkouší zahraniční angažmá. Hokejový útočník Petr Holík, který v těchto dnech bojuje v národním týmu o start na květnovém mistrovství světa, využil výstupní klauzule s extraligovým Zlínem a od nové sezóny bude působit v Čerepovci v Kontinentální lize.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Petr Holík na tréninku české hokejové reprezentace.

Článek

„Bude to pro mě nová zkušenost. Mám už určitý věk a je na čase zkusit nové angažmá, když se naskytla tato možnost. Sedm let jsem hrál extraligu pouze za mateřský klub a neopouští se mně zlínský hokej lehce. Čeká mě ale nová zkušenost, velká výzva a půjdu to zkusit," uvedl Holík pro oficiální stránky zlínského klubu.

Holík byl v uplynulé sezóně s 38 kanadskými body za 17 gólů a 21 asistencí druhým nejproduktivnějším hráčem Zlína, s nímž v roce 2014 získal extraligový titul.

V Čerepovci v minulém ročníku působili jeho krajani gólman Jakub Kovář a útočník Vojtěch Polák, kterým ale v klubu skončily smlouvy. Pro nový ročník KHL je tak Holík prozatím jediným Čechem na soupisce Severstalu.

„Za poslední čtyři roky se Čerepovec nedostal do play off. Tým se přes léto hodně změní, mají velké ambice postoupit do vyřazovacích bojů. O samotné město jsem se zatím nezajímal, nicméně určité poznatky a informace mám. Čeká mě i osobní zkušenost, protože jsem v Rusku nikdy nebyl. Hrál jsem pouze v Bělorusku," prohlásil Holík.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice