Hlavní obsah

Laso z NHL nepřišlo, z Američana je sparťan

Praha

Z Ameriky přes Norsko do Česka. Taková byla cesta nové posily, kterou si vyhlídla hokejová Sparta. Vinny Saponari zakotvil uprostřed Evropy, kde se bude chtít od nové sezóny prosadit. „Řekl bych, že jsem tvůrčí hráč, který chce co nejvíce hrát s pukem,“ popsal své přednosti pro server hcsparta.cz útočník, který v minulé sezóně hrál v norské lize ve Frisku.

Foto: Sport.cz

Útočník Vinny Saponari.

Článek

Sedmadvacetiletý forvard získal s týmem USA do 18 let na mistrovství světa stříbro a bronz. Než nabral směr starý kontinent, hrál na farmách v AHL a ECHL.

„O české lize jsem slyšel dobré věci a myslel jsem si, že by to mohla být ideální příležitost narazit na vyšší konkurenci. Norsko bylo dobrým místem na start evropské kariéry, ale vždycky jsem se chtěl postupně posouvat dál," přeje si forvard, který byl v roce 2008 draftován ve čtvrtém kole na 94. pozici, vybrala si ho Atlanta.

Do nejlepší ligy se ale nedostal, v NHL neodehrál žádný zápas. Několik let působil v nižších soutěžích, laso z vysněné soutěže ale nepřišlo. Proto padlo rozhodnutí: odlet do Evropy. V AHL hrál za St. John's, Milwaukee, Hartford, Portland a Lake Erie. V ECHL nastupoval za Cincinnati a Greenville.

NHL se nedočkal

„Zklamaný rozhodně jsem. V přípravě jsem hrál za Nashville, ale NHL jsem si nikdy nezahrál. Myslím si, že to je velký důvod, proč jsem odešel do Evropy. Pro člověka může být velmi frustrující, když cítíte, že jste udělal všechno, ale nikdy vám to nebude dopřáno," vysvětluje Saponari své evropské rozhodnutí.

V uplynulé sezóně v Norsku si připsal v 60 zápasech včetně play off 72 bodů za 22 branek a 50 asistencí. „Jedná se o šikovného produktivního útočníka, který by měl zvýšit konkurenci v našich útočných formacích," řekl sparťanskému klubovému webu sportovní manažer Michal Broš.

„Na nabídce Sparty mě lákalo hlavně renomé klubu a jeho kvalita. Hrát v Praze je ale samozřejmě obrovský bonus," dodává nová posila Sparty.

Reklama

Související témata: