Hlavní obsah

Kohouti chtějí do play-off, ale do sezóny jdou prakticky bez posil

Olomouc

S cílem umístit se do desátého místa a zajistit si tak účast minimálně v předkole play-off, vstoupí do nové sezóny hokejisté Olomouce. V té uplynulé jim vyřazovací část utekla o jediný bod. Pokusí se o to kádr, který doznal jen minimum změn.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační snímek.

Článek

„Pokud se nám vyhnou závažnější zdravotní potíže, které nás loni hodně sužovaly, věřím, že i v tomto složení na to máme," řekl v pátek novinářům kouč Kohoutů Zdeněk Venera.

Z týmu mu odešli obránci Pavel Skrbek, Alex Rašner a útočníci bratři Juraj a Tomáš Mikušové. Za ně „dostal" jen tři posily, dva zadáky - zkušeného Lukáše Galvase z Třince a Tomáše Dujsíka z Komety Brno a útočníka Dávida Buce, jenž se po roční pauze na Hanou vrátil z Bánské Bystrice. „Škoda Juraje Mikuše. To je nadstandardní hráč a byl i produktivní," litoval Venera ztráty ostříleného borce s tím, že právě nízká efektivita jeho svěřenců je tím, co ho trápí nejvíce. „O dvaadvacet gólů, které jsme v přípravě nastříleli, se podělilo dvacet hráčů. Mužstvo je nesmírně vyrovnané. Není v něm nikdo, kdo by výrazně vyčníval. Chybí nám jasná první pětka. Uvidíme, zda je to chyba, nebo to bude naší výhodou. Sázet prostě jako v minulých letech musíme na kolektivní výkon," má jasno kouč Hanáků.

Získat střelce, který by mužstvo dlouhodobě táhl, není podle něj pro Olomouc reálné. „Na mysli nemám jen finanční stránku. Je to i o tom, že starší kluci, kteří se vrací do extraligy z ciziny, už chtějí být doma. V Olomouci se ale extraliga nehrála dlouhých sedmnáct let a tak se sem nemá, kdo vracet. Tu díru teď mohou zacelit jen mladí, ale momentálně ani mezi nimi žádného kanonýra nemáme," vysvětlil Venera.

Reklama

Související témata: