Hlavní obsah

Růžička na ledě lídra řádil, trestné střílení ho ale štvalo. Je to kaňka, přiznal třinecký kanonýr

Plzeň

Potvrdil výtečnou střeleckou fazónu, skvělého Miroslava Svobodu v brance dvakrát pokořil, přesto po skončení nedělní extraligové bitvy v Plzni odjížděl útočník Martin Růžička do třinecké kabiny smutný. Oceláři na ledě lídra nakonec padli 3:4 v prodloužení.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Ilustrační foto

Článek

„Je to taková kaňka, že jsme neudrželi remízu až do samostatných nájezdů. Ale před zápasem bychom bod brali a jsme za něj asi i rádi, protože soupeř má kvalitní tým," řekl Růžička, jehož mužstvo dvakrát smazalo dvougólové manko.

Jednatřicetiletý křídelník v aréně zářil a mohl v prodloužení dosáhnout na hattrick, čímž by dokonal velký obrat, jenže v nařízeném trestném střílení selhal. „Kdybych ho proměnil, ke gólu by nedošlo," zmínil vítěznou ránu Miroslava Indráka, který v čase 64:59 zařídil hokejistům Škody bonusový bod. „Před nájezdem jsem přemýšlel, co udělám. Hodně gólů dávám do bekhendu a říkal si, jestli to tam mám zase zkusit. Nakonec jsem ale zvolil rychlou střelu mezi betony, kterou však Míra Svoboda chytil," posteskl si Růžička, jenž se při absenci domácího kanonýra Tomáše Mertla posunul s 19 zásahy a 15 nahrávkami do čela kanadského bodování celé soutěže.

Mistr světa z roku 2010 nasázel v posledních pěti extraligových zápasech osm gólů včetně rozhodujícího samostatného nájezdu proti Pardubicím, navíc si připsal i dvě asistence. „Cítím se na ledě dobře, obětoval jsem tomu léto a jsem rád, že se mi daří," usmíval se berounský rodák, který proti Plzni skóroval ve všech třech utkáních této sezóny.

Kouč chválil Svobodu

„Má opravdu parádní fazónu," přitakal kouč Slezanů Václav Varaďa, jehož tým pomýšlel vzhledem k průběhu střetnutí na větší bodový import. „Ale těší mě nasazení mužstva, že to za stavu 1:3 nevzdalo. Cením si, že zápas dotáhlo do prodloužení, v němž mělo vyložené šance. Pak ale bohužel přišla smolná branka," mrzelo Varaďu, jenž podruhé v řadě nasadil mezi tyče zkušeného Slováka Hamerlíka. „Peter odchytal výborný zápas v Brně, proto dostal znovu příležitost," vysvětlil třinecký trenér.

Plzeň pojedenácté za sebou bodovala a upevnila si v tabulce první příčku, přesto po utkání krotila euforii. „Naše forma šla trochu dolů, není to ideální jako před měsícem, ale drží nás Míra Svoboda," ocenil 22letého gólmana asistent plzeňského trenéra Jiří Hanzlík.

Reklama

Související témata: