Hlavní obsah

Neporazitelný chasník a srdcař. Extralize stále vládne vousáč

Praha

Tohle je jistota hokejové Tipsport extraligy. Tři měsíce držel ve své moci symbol bojovníků a neustoupí ani ve čtvrtém měsíci. Jan Výtisk, neporazitelný vládce Radegast indexu, si zelenou helmu udrží také v posledním měsíci roku 2017. Jeho výzva ostatním hráčům zůstává nevyslyšena. Stále tu je jen jeden král.

Jan Výtisk, co si o něm myslí protihráči?Video: Radegast Index

 
Článek

Vousatý obránce z Vítkovic si díky vítězství v listopadovém Radegast indexu nadělil první vánoční dárek. V zelené helmě by mohl odehrát alespoň část prosince, pokud mu to zranění dovolí. Jak vidí tohoto tvrďáka hráči z extraligy? Více ve videu.

Jistota, se kterou Výtisk vládne Radegast indexu, nemá obdoby. Vítkovický bek zatím do konce listopadu posbíral 147 RI bodů, což znamená průměrně 5,65 bodu na zápas. Jen za listopadový měsíc si připsal 46 bodů, když rozdal 22 hitů a zblokoval 23 střel. Druhý v pořadí Bedřich Köhler nasbíral 28 bodů za 16 hitů a 9 zblokovaných střel. Třetí v listopadovém žebříčku, litvínovský Michal Trávníček, poskládal stejný počet bodů za 21 hitů a 3 zblokované střely.

Co je Radegast index?
Radegast index je parametr statistik, který je od sezóny 2013/14 sledován a zobrazován současně s oficiálními statistikami. Zaměřuje se na bojovnost hráčů. Skládá se z +/- bodů, blokování střel a blokování hráče (hit), což je fyzický kontakt s výjimkou faulu, který vede k zastavení nebo „dohrání“ soupeře. Na základě Radegast indexu je každý měsíc vyhlášen Radegast index hráč měsíce.

Reklama