Hlavní obsah

Hokejisté Liberce vyhlásili útok na medailové pozice

LIBEREC

Hokejisté Liberce chtějí v extralize opět zaútočit na nejvyšší pozice. Bronzový tým z loňského roku v uplynulé sezóně po kralování v základní části vypadl ve čtvrtfinále s Českými Budějovicemi a ambiciózní Bílí Tygři chtějí ve svém pátém extraligovém ročníku toto zaváhání napravit. Pomoci by jim k tomu mělo i letní posílení v obranných řadách.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

"Síla mužstva je asi tak stejná jako v minulém ročníku, měli bychom být lepší v defenzivě. Cíle zůstávají stejné," řekl na tiskové konferenci v Liberci trenér Josef Paleček. Loni vyhlásilo vedení Bílých Tygrů útok na finále. "Sezóna byla dobrá, ale přišlo pár neočekávaných okolností, které nám zkomplikovaly život. V rozhodujících chvílích v play-off nám chyběli Hnilička a Jiruš, dvě velké osobnosti. Chceme to napravit a dostat se co nejdál," dodal.

Obranné řady vyztužila čtveřice zadáků. Z farmy Washingtonu z týmu nižší AHL Hershey Bears se vrátil na sever Čech Jakub Čutta, z ruského Podolsku přišel Lukáš Zíb, ze Slavie slovenský obránce Boris Žabka a z hostování v Litvínově se vrátil Václav Kočí. "Kočí mě velice pozitivně překvapil. Čutta má trošku handicap, že po dlouhé sezóně s námi začal trénovat později, ale i přesto splňuje to, co od něj chceme," uvedl Paleček.

Větší důraz na post druhého gólmana

Noví hráči mají nahradit odchody Martina Richtra do New Yorku Rangers či Jiřího Hanzlíka do Karlových Varů. Z dalších opor opustil Liberec například slovenský útočník Igor Rataj, jenž bude hájit barvy Plzně. Při přetlaku v defenzivě odešel na hostování do Plzně Lukáš Derner.

Vedení řešilo také post druhého gólmana, který po loňských zkušenostech z play-off považuje za velmi důležitý. Pavla Faltu totiž pustil Liberec do korejského Anyangu. "Chceme hráčům, kteří pro klub odvedli kvalitní práci, vycházet vstříc. Podobně jsme postupovali loni u Václava Nováka. Budujeme tím v hráčích i sounáležitost s klubem," podotkl prezident klubu Petr Syrovátko.

Bílí Tygři chtěli získat z Mladé Boleslavi Filipa Šindeláře, ale zatím se dohodli jen na střídavém startu. Pozici brankářské dvojky by tak měl plnit Jiří Stejskal, který uzavřel novou roční smlouvu. Příležitost by v sezóně mohl dostat i nadějný junior Michal Nedvídek.

Jsou pyšní na fanoušky

Liberec ještě touží po jedné posile do útoku. "Jednáme s Ondřejem Hruškou ze Vsetína. Je to mladý a talentovaný hráč, byl by pro nás posilou," řekl Paleček. Více očekává i od odchovanců, kteří se dosud pohybovali mezi prvním týmem a druhou nejvyšší soutěží. "Hráči jako Klimenta a Víšek by se měli začít střelecky prosazovat," dodal trenér.

V Liberci pracují i na tom, aby do moderní Tipsport Arény chodily co největší návštěvy. "Jsem pyšný na náš fanklub. Doma i na zápasech venku vždy zdraví soupeře, není to prostě žádná banda stupidních magorů. Jsou motorem toho, aby na stadion chodili rodiče s dětmi i starší lidé a cítili se bezpečně," dodal Syrovátko.

Reklama

Související témata: