Hlavní obsah

V Litvínově nás zradily přesilovky, uznal mladoboleslavský asistent Ujčík

Litvínov

Marně se zatím snaží hokejisté Mladé Boleslavi proniknout do elitní desítky v tabulce extraligy. Pokusí se o to znovu hned v úterním kole na domácím ledě proti rozjetému Hradci Králové, který ještě neztrácí naději ani na první místo po základní části. „Po prohře v Litvínově máme na čem pracovat,“ říká asistent mladoboleslavského trenéra Viktor Ujčík.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Viktor Ujčík (vlevo dole) na střídačce Mladé Boleslavi

Článek

Je pro vás dvoubodová ztráta z litvínovského ledu zklamáním?

Byl to další z řady důležitých zápasů. Jeli jsme tam s vědomím, že Litvínov je sice poslední, ale přece jen se zvedá, co se týče hry. Jeho hráči hodně bruslí, napadají a dohrávají souboje. Věděli jsme, že nás nečeká jednoduché utkání. V něm ale bylo znát, že oba týmy se nacházejí na nelichotivých příčkách tabulky. Severočeši jsou úplně dole, nám patří pozice jen o několik příček výš, což taky není ideální. Chtěli jsme víc než bod za porážku 3:4 v prodloužení.

Co tedy rozhodlo?

Na obou stranách převládaly nepřesnosti. Nás zradily přesilové hry, při nichž jsme byli bezzubí. Nejen, že jsme se výrazně neprosadili střelecky, ale ještě jsme při vlastní početní výhodě dostali klíčový gól. Nakonec jsme v podstatě rádi, že jsme urvali aspoň bod a nejeli jsme domů úplně s prázdnou.

Bylo něco, s čím jste navzdory výsledku mohli být částečně spokojeni?

Kluky musím přece jen pochválit za závěrečnou power play. Sehráli jsme ji dobře, dokázali jsme udržet puk. Byla tam solidní nahrávka a vyrovnávací gól, který nás dostal do prodloužení.

Mladá Boleslav pohrála s Litvínovem ve třech posledních vzájemných zápasech. To není pro Středočechy pozitivní vizitka proti celku ze dna tabulky.

V prvním zápase v Litvínově byl soupeř lepší a vyhrál zaslouženě. Vzpomínám si, že doma jsme prohráli shodou náhod, když jsme nebyli schopni dát gól a vychytal nás litvínovský brankář. A nedělní utkání jsme už podrobně hodnotili...

Reklama

Související témata: