Hlavní obsah

Kudrnovi přinesla střelecké štěstí kuriózní rada Pospíšila

TŘINEC

Společnost elitních extraligových kanonýrů po pátku rozšířil třinecký hokejista Jaroslav Kudrna: jeho trefa proti Kladnu nesla v nejvyšší soutěži pořadové číslo 200. Střelecké štěstí někdejšímu pardubickému forvardovi přinesla neobvyklá rada bývalého spoluhráče Davida Pospíšila. "Poradil mi, abych si hokejku ponořil do záchodové mísy. A ono to fakt zabralo," řekl Kudrna po utkání novinářům.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Jaroslav Kudrna (vpravo) v dresu reprezentačního mužstva.

Článek

"Teďka věřím, že do další padesátky to nebude trvat tak dlouho jako do dvoustovky," dodal třinecký útočník, jenž měl blížící se jubileum na paměti. "Nosil jsem to v hlavě. Už čtyři zápasy jsem se na to připravoval, takže jsem šťastný, že se to podařilo," uvedl Kudrna. Také díky jeho brankovému příspěvku porazil Třinec v devátém kole extraligy Kladno 7:5.

Kudrna vzýval přízeň hokejového osudu už před týdnem. Gól proti Pardubicím by pro něj měl pikantní příchuť ze dvou důvodů. Jednak na východě Čech s hokejem začínal, bývalému klubu navíc dal i stý gól v extralize. "Z toho zápasu mám schovaný puk. Dneska jsem si vzal druhý," připomněl Kudrna. O jakou finanční částku ho klubový pokladník zkasíruje, však nemá ponětí. "Nějaká tisícovka ale padne," tuší.

Chce i do klubu kanonýrů

Teď se klíčový útočník třinecké družiny těší na další jubileum. Chce pokořit i prestižní hranici 250. gólů a vstoupit do klubu kanonýrů. "Věřím, že to ještě překonám a nebudu na ten poslední gól čekat jako Pavel Janků tři měsíce," pousmál se Kudrna.

Útočník s reprezentačními zkušenostmi prožívá pod Beskydami úspěšné období. Vyniká v produktivitě a týmu se teď daří i výsledkově. "Hlavně, že vyhráváme, ale góly mě samozřejmě těší. Padá nám to tam ale všem. To je dobře, že se mužstvo nemusí spoléhat jenom na jednu lajnu. Věřím, že se budeme ještě zlepšovat v obraně," doplnil Kudrna.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.