Hlavní obsah

Orct považoval nulu proti Vsetínu za příjemný bonus

KLADNO

Čistým kontem přispěl brankář Zdeněk Orct k přerušení série tří porážek hokejistů Kladna, kteří v nedělním utkání 10. kola extraligy porazili Vsetín 2:0. Šestatřicetiletý gólman si připsal 29 úspěšných zákroků a zaznamenal v letošním ročníku poprvé nulu.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Zdeněk Orct v kladenské brance.

Článek

"Pro mě je nejdůležitější, že jsme vyhráli. A nula na mém kontě navíc je příjemný bonus," řekl Orct po utkání novinářům. V minulém kole byl po čtyřech brankách v Třinci střídán, a tak samozřejmě nebyl v optimální náladě. "Po zápase na severu Moravy jsme si s trenéry vyříkali všechny chyby, a jak je vidět, pomohlo to."

Sám netuší, jestli nedělní výkon nastartuje zlepšenou formu. "Všechno je dáno novým trendem rozhodčích. Když je v utkání šestnáct osmnáct vyloučených hráčů a hraje se hodně přesilovek, tak góly padají v početní převaze nebo z dorážek. Vždy se snažím odevzdat dobrý výkon, ale bohužel to někdy nevyjde," podotkl Orct.

Kladno od začátku sezóny hraje v určitých sériích. Nejdříve třikrát za sebou prohrálo, pak čtyřikrát zvítězilo a naposledy zase třikrát odešlo poraženo. "Samozřejmě bychom byli rádi, kdyby nyní opět přišla vítězná série. Ale musím přiznat, že to bude nesmírně obtížné. Ovšem všechna mužstva hrají o play-off stejně jako my a Kladno se nechce plácat na nic neřešícím třináctém nebo čtrnáctém místě," dodal Orct.

Reklama

Související témata: